Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 28-01-2002

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Friesland, plaats: Friesland 28-01-2002
Politieberichten van 27/1 (13.00 uur) t/m 28/1 (07.00 uur)

Herbaijum:aanrijding materiële schade
Zaterdag omstreeks 17.00 uur reed een 21 jarige inwoner van Kimswerd met zijn bestelauto met daarachter gekoppeld een aanhangwagen over de Rijksweg. Hij reed in de richting Harlingen. De aanhangwagen was beladen met muziekinstrumenten. De aanhangwagen raakte op een gegeven moment los van de bestelauto, reed in de flauwe bocht rechtuit en kwam in een vijver tot stilstand. De totale schade bedaagt ongeveer 42.000. De bestuurder verklaarde dat hij bij binnenkomst van Herbaijum moest uitwijken voor een tegenligger, die op zijn weghelft reed. Hierdoor begon de aanhangwagen te slingeren en schoot los van de bestelauto. Mogelijk dat het kabeltje van de losbreekreminrichting niet vast aan de trekhaak was bevestigd, waardoor de rem van de aanhangwagen niet in werking is gesteld

Leeuwarden: woninginbraak
Zaterdag tussen 17.00 en 23.00 uur werd ingebroken in een woning in de Schapestraat. De woning wordt bewoond door een 32-jarige man. Een buurvrouw liet te omstreeks 22.00 uur haar hondje uit en zag in de deuropening van woning twee jonge jongens staan. Vervolgens zag ze de jongens wegrennen. Uit de woning werden weggenomen: een gsm, fotocamera, cds, videocamera en een computer. De waarde van de weggenomen goederen is niet bekend. Van de jongens is geen signalement bekend.

Sneek: aanrijding met letsel
Zondag 14.30 uur vond een aanrijding plaats op de Leeuwarderweg. Een 44-jarige automobilist uit Scharnegoutum en een 26-jarige motorrijder uit Sneek reden achter elkaar in de richting Scharnegoutum. De motorrijder wilde een voor hem rijdende auto inhalen en zag de auto die direct voor hem reed over het hoofd. De motorrijder liep een gebroken onderbeen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek

Sint Jacobiparochie: aanrijding met letsel
Op zondag te 20.25 uur vond een aanrijding plaats op de Middelweg-West tussen een bromfiets en een personenauto. De bromfiets werd bestuurd door een 48-jarige inwoner uit Franeker. De man reed op de verkeerde weghelft en werd door een busbestuurder hierop geattendeerd, waarop hij weer naar zijn eigen weghelft ging. Op het moment dat hij uitweek naar zijn eigen weghelft kwam hij in botsing met een personenauto, die bestuurd werd door een 43-jarige inwoner uit Oudebildtzijl. De bromfietser raakte gewond aan zijn hoofd en enkel en werd overgebracht naar het MCL-Zuid. Het bleek dat de man had gedronken. In het ziekenhuis werd een bloedproef van hem genomen. Na behandeling kon de man weer naar huis. De uitslag van de bloedproef is nog niet bekend

Drachten: aanrijding met spookrijder
Zondag omstreeks 21.10 uur vond op de Rijksweg N31 onder Drachten een aanrijding plaats tussen 2 personenautos Een 76-jarige inwoner van Drachten reed met zijn auto op de verkeerde weghelft (spookrijder) en kwam frontaal in botsing met een personenauto, die bestuurd werd door een 60-jarige inwoner uit Jorwert, die op dat moment juist bezig was een voor hem rijdende auto in te halen. De bestuurder van deze auto, een 70-jarige inwoner van Goutum, raakte niet gewond. Tengevolge van rondvliegende brokstukken werd zijn auto licht beschadigd. De 76-jarige man inwoner uit Drachten en zijn 74-jarige echtgenote werden overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. (de verwondingen bleken mee te vallen). Beide autos werden totaal vernield.

Bakkeveen: woninginbraken
Van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Greate Kamp en in een woning aan de Merskekamp. In beide gevallen kwam men de woning binnen door vernieling van het slot van een toegangsdeur. De woningen werden doorzocht. Uit de woningen werd geld en geluidsapparatuur weggenomen. De eigenaars hebben aangifte gedaan.

Harlingen: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken bij een juwelier aan de Voorstraat. Aan de voorzijde werd een rolluik geforceerd. Waarschijnlijk is men niet in de winkel geweest. Er werd niets weggenomen. Een onderzoek in de directe omgeving leverde niets op. De eigenaar, een 55-jarige inwoner van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie