Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Rotterdam start campagne verkiezingen 6 maart

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Rotterdam

Gemeente start campagne verkiezingen 6 maart

Op 6 maart zijn er weer verkiezingen. In Rotterdam wordt niet alleen gestemd voor een nieuwe gemeenteraad, maar ook moet er worden gestemd voor de deelgemeenten, de wijkraad Pernis en de Adviesraad voor het Centrum. Ook wordt voor de eerste keer in Rotterdam elektronisch gestemd.
Volgende week gaat de campagne van start waarmee de gemeente hoopt veel Rotterdammers naar de stembus te krijgen.

De campagne bestaat uit twee onderdelen. Een algemeen informerend deel gericht op 'de Rotterdammer' met de boodschap dat er op 6 maart verkiezingen zijn en dat men elektronisch moet gaan stemmen. Voor dit deel van de campagne worden de meer traditionele middelen zoals posters, een informatiebrochure, advertenties en een website www.verkiezingen.rotterdam.nl. ingezet. Daarnaast worden extra inspanningen gepleegd op de specifieke doelgroepen jongeren en allochtonen.

Uit diverse onderzoeken die de gemeente voorafgaande aan de campagne liet verrichten bleek dat het de moeite waard is om extra aandacht te besteden aan deze groepen.
Verscheidene intermediaire groepen en organisaties zijn al in een vroeg stadium betrokken bij het ontwikkelen van de campagne en ook is men gevraagd allerhande activiteiten voor hun eigen achterban te bedenken en uit te voeren. Inmiddels is een deel van deze activiteiten, zoals bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten al gestart. De komende weken worden op veel locaties in de stad activiteiten voor allochtone vrouwen - en mannen, voor jongeren, voor ouderen georganiseerd.

Vanaf volgende week worden er informatiepakketten met campagnemateriaal verzonden naar voor het publiek toegankelijke ruimten zoals buurthuizen, sportkantines e.d. Ook wordt in de centrale bibliotheek een informatiestand, voorzien van een stemmachine ingericht. Overigens komt ruim voor 6 maart ook in alle deelgemeentesecretarieën een stemmachine te staan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie