Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondertekening toekomst locatie Pius X kerk Tilburg

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Tilburg

22-1-2002
Ondertekening toekomst locatie Pius X kerk
Woningen in voormalige kerk

In samenwerking met Stichting Samenleving Groenewoud, Openbare Bibliotheek Tilburg, het parochiebestuur Pius X, Attent Projectontwikkeling BV en de gemeente Tilburg is de toekomst van het voormalige Pius X terrein beslecht. Op de plaats van de oude Pius X kerk komt 'Het Parthenon'.

Een complex, met 51 koopappartementen variërend in de prijsklasse van 149.000,- en 227.000,- , inclusief een ondergrondse parkeergarage. Bovendien zal ruim 1600 m2 besteed worden aan maatschappelijke voorzieningen, zoals een wijkcentrum (SSG), inclusief Vraagbaak, bibliotheekfiliaal, en een dagkapel. Het ontwerp van het totale complex is gemaakt door twee jonge architecten Menno van der Woude en Jeroen Wouters van JMW architecten. Zij wonnen met dit ontwerp de BNA prijsvraag van 1999.
De investering noodzakelijk voor de uitvoering van het wijkcentrum is ca. 1.134.000,- incl. BTW en voor de bibliotheek ca. 347.000,- excl. BTW.
De start van de bouw zal nog afhangen van het moment van het verstrekken van de bouwvergunning en het tempo waarin de verkoop van de woningen plaatsvindt. De woningen worden verkocht via Naber Makelaardij. Ook het plein rond het gebouw zal worden opgeknapt. Het ontwerp hiervoor zal dit jaar worden gemaakt.

In aanwezigheid van wethouder Roel van Gurp is afgelopen dinsdag 22 januari de exploitatie overeenkomst en de overeenkomst voor de verkoop van de Vraagbaak getekend door de heer van Gelderen van Attent Projectontwikkeling BV.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie