Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 28-01-2002

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-01-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.40 uur

Bestuurder zwaar onder invloed

HOUTEN Op zondag 27 januari is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 19.00 uur zagen politiemensen de bestuurder van een personenbusje over de Randhoeve rijden en controleerden hem. De man, 52 jaar oud en afkomstig uit Houten, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 2,4 promille (975 ug/l), bijna vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bestuurder met teveel op

NIEUWEGEIN In de nacht van zondag 27 op maandag 28 januari is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 01.00 uur controleerden politiemensen een 49-jarige automobilist uit Utrecht op de Plettenburgerbaan. Bij de blaastest ter plaatse blies de man een `A (Alarm), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Op het politiebureau blies de man bij de ademanalyse 0,95 promille (360 ug/l), bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie