Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hr.Ms. Van Amstel door Suez-kanaal

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten---

Ministerie van Defensie---

Hr.Ms. Van Amstel door Suez-kanaal

28-01-2002

Het marinefregat Hr.Ms. Van Amstel is, op weg naar de wateren rond het Arabisch Schiereiland, gisteren (27 januari) het Suez-kanaal gepasseerd. Het fregat van de zogenoemde multi-purpose klasse, is daarmee het tweede Nederlandse fregat dat onder operationeel commando van het Amerikaanse Central Command wordt geplaatst. Sinds 20 december opereert Hr.Ms. Philips van Almonde al onder Amerikaans commando in het kader van de strijd tegen het internationaal terrorisme.

Hr.Ms. Van Amstel vertrok 14 januari j.l. uit Den Helder. Op weg naar het operatiegebied kreeg de bemanning de kans om de "laatste puntjes op de i" te zetten wat betreft training en geoefendheid. Daarnaast werd in Heraklion op Kreta olie geladen. Het fregat zal, net als Hr.Ms. Philips van Almonde enkele weken geleden deed, eerst naar Bahrein varen om nadere instructies te krijgen met betrekking tot de uit te voeren operaties.

Afgezien van Hr.Ms. Van Amstel en Hr.Ms. Philips van Almonde, zijn de fregatten Hr.Ms. Abraham van Hulst en Hr.Ms. Witte de With eveneens uitgezonden in het kader van de strijd tegen het internationaal terrorisme. Hr.Ms. Abraham van Hulst kwam vorige week aan in Curaçao en wordt ingezet bij de bestrijding van de drugshandel, terwijl Hr.Ms. Witte de With gedurende drie maanden deel uitmaakt van het vaste NAVO-vlootverband in de Middellandse Zee.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie