Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 28-01-2002

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Friesland, plaats: Friesland 28-01-2002
Politieberichten 28/1 (07.00 uur t/m/ 13.00 uur)

Leeuwarden: schietpartij
Zondag omstreeks 19.30 uur kwam er een melding binnen dat en een ruzie zou zijn op de Berlikumermarkt en dat daarbij was geschoten. Ter plaatse bleek dat er ruzie was ontstaan tussen een groep Antilianen en een man, een 19-jarige inwoner van Drachten en een vrouw, een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden. Waarover de ruzie ging, werd niet duidelijk. In de groep Antilianen pakte plotseling iemand een vuurwapen en schoot daarbij op de inwoner van Drachten. Deze werd niet geraakt en vluchtte. Vervolgens werd uit de groep nogmaals op de man geschoten, waarna de verdachten er vandoor gingen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Grou: aanrijding met dodelijke afloop
De jongeman, die zondag omstreeks 03.30 uur op de Pieter Jelle Troelstrawei betrokken was bij een aanrijding en daarbij zwaargewond werd, is zondagmiddag in het MCL-Zuid aan zijn verwondingen bezweken. De jongeman was genaamd: Jan Wietse Jellema, oud 19 jaar. Over de toedracht van de aanrijding is op dit moment nog niets bekend. Door het bureau ongevalsanalyse van de politie Friesland wordt een onderzoek ingesteld. Zie ook de politieberichten van 26/1 (13.00 uur) t/m 27/1 (13.00 uur).

Heerenveen: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 07.20 uur vond een aanrijding plaats op de Trambaan. Een 34-jarige vrouw, inwoonster van Echtenerbrug, stapte uit de bus en liep tussen twee bussen door om over te steken. Hierbij zij werd aangereden door de bus, bestuurd door een 49-inwoner uit Heerenveen. De vrouw is overgebracht naar ziekenhuis te Heerenveen met een hoofdwond en bebloede elleboog. Na onderzoek kon zij weer naar huis.

Grou: inbraak sporthal
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in de sporthal aan de Tjallinga. Men is binnengekomen door vernieling raam van kantoor. Uit het kantoor werd geld weggenomen. Door de beheerder, een 45-jarige inwoner van Grou, werd aangifte gedaan.

Heerenveen: aanrijding met letsel
Vanmorgen om 08.15 uur vond een aanrijding plaats op de Van Kleffenstraat. Een 17-jarige bromfietser, een inwoner van Heerenveen, reed in zuidelijke richting over genoemde straat en wilde op een gegeven moment links afslaan. Hij verleende geen voorrang aan een 12-jarige fietster uit Heerenveen. Het meisje is, met een hersenschudding en een hoofdwond, overgebracht naar het ziekenhuis.

Sint Nicolaasga: inbraak bedrijf
In de nacht van zaterdag op zondag vond een inbraak plaats bij een bedrijf aan de Industrieweg. De toegang werd verkregen door verbreking van een zijdeur. Ontvreemd is een kluis, onbekend is wat ontvreemd is. Een 46-jarige man, een inwoner uit Boornzwaag, deed hiervan aangifte. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie