Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Publieke Zaak nieuwe naam voor CFO

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Nieuwsbericht CFO - 28/1/2002

CFO krijgt nieuwe naam: CNV Publieke Zaak

De CFO: CNV-bond voor Overheid, Zorgsector en Verzelfstandigde Overheidsinstellingen krijgt in de loop van 2002 een nieuwe naam: CNV Publieke Zaak. Op voorstel van het hoofdbestuur van de CFO (circa 85.000 leden) heeft de Algemene Vergadering van de bond hiermee unaniem ingestemd.

De roepnaam CFO dateert uit 1983 toen drie vakbonden fuseerden in de CFO (NCBO, ARKA en NCVVV). Daaraan ging een korte periode van federatieve samenwerking vooraf. De CFO heeft een hoofdkantoor in Den Haag en vijf regiokantoren in Assen, Apeldoorn, Hilversum, Rotterdam en Eindhoven.

De letters CFO zijn geen afkorting en hebben geen betekenis. Binnen de CFO werd de roep steeds sterker een nieuwe naam te bedenken. Afspraken in CNV-verband om als aangesloten bonden bij de algemeen christelijke vakcentrale de komende tijd zoveel mogelijk met één gezicht naar buiten te komen en het CNV daardoor sterker te positioneren en te profileren hebben de keuze voor de nieuwe naam CNV Publieke Zaak in stroomversnelling gebracht.

Nieuwe huisstijl
Het moment waarop de nieuwe naam CNV Publieke Zaak daadwerkelijk gebruikt wordt (in de loop van 2002) gaat tegelijk gepaard met de invoering van een compleet nieuwe huisstijl.
In het januarinummer van CFO Magazine zegt CFO-voorzItter Paul Koeslag: "CNV Publieke Zaak is een dijk van een naam voor onze overkoepelende vereniging. De nieuwe kernachtige en krachtige naam dekt volledig de lading van onze belangenbehartiging en dienstverlening in de sectoren overheid, zorg en welzijn en verzelfstandigde overheidsinstellingen. Het is ook een naam die aanspreekt in de samenleving."

Positie vakgroepen
Winst van de nieuwe naam en het vormgevingsstramien van CNV Publieke Zaak is dat de ruim 40 landelijke vakgroepen van de bond straks sterker en meer herkenbaar worden als bijvoorbeeld CNV Gemeenten, CNV Ziekenhuizen en CNV KPN.

`CNV-gevoel'
De acceptatie van de nieuwe naam CNV Publieke Zaak werd vergemakkelijkt door het feit dat veel CFO-leden zich lid van het CNV voelen. Koeslag: "Op dat gegeven moet je trots zijn en daar moet je dus op inspelen. Ons besluit om straks als CNV Publieke Zaak verder te gaan heeft ook brede waardering in CNV-kring en daarbuiten gekregen. We gaan de toekomst met veel vertrouwen tegemoet."


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie