Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidies beleidsvorming en raadsinformatiesystemen

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Programmabureau Advies Overheid.nl
Zoek soortgelijke berichten

Programmabureau Advies Overheid.nl

Subsidies Interactieve Beleidsvorming en Raadsinformatiesystemen

Gemeenten en provincies kunnen een eenmalige bijdrage krijgen voor het plaatsen van raadsstukken op internet (12.500 euro) of het experimenteren met 'internetgereedschappen voor interactieve beleidsvorming' (15.000 euro). Dat staat in een regeling van minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid, die in de Staatscourant (nr. 17, 2002) staat afgedrukt.

Ook is een nieuwe stimuleringsregeling vastgesteld voor het plaatsen van een gemeentelijke productencatalogus op internet. Hiervoor is een eenmalige bijdrage beschikbaar van ruim elfduizend euro. Onder 'raadsinformatiesysteem' wordt verstaan een overzicht van alle (vanaf 1 januari 2001) verschenen raads- en commissiestukken, gestructureerd naar beleidsthema en voorzien van een database met een mechanisme om op zoekwoord in de stukken te kunnen zoeken. Onder 'internetgereedschappen voor interactieve beleidsvorming' worden instrumenten begrepen die door gemeenten en provincies worden ingezet voor het betrekken van burgers en belangengroepen bij het maken van beleid. Er geldt een subsidieplafond van 1.270.585 euro. Gemeenten en provincies die al een raadsinformatiesysteem in gebruik hebben, of die via internet reeds actief zijn op het vlak van de interactieve beleidsvorming, komen niet in aanmerking voor de bijdrage. Dat geldt ook voor gemeenten die uit hoofde van de regeling 'Bestuurlijke informatie op internet' al geld van het Rijk hebben ontvangen.

Alle informatie over deze nieuwe subsidies is te vinden op deze website in het menu-item 'Subsidies'.

www.ictu.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie