Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie Vuurdoop en stuurgroep Vreemdeling in nood Tilburg

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Tilburg

23-1-2002
Subsidie voor stichting Vuurdoop en stuurgroep Vreemdeling in nood' 31.763 voor ondersteuning van werkzaamheden voor asielzoekers

Stichting Vuurdoop en Stuurgroep 'Vreemdeling in nood' hebben de gemeente Tilburg een bijdrage gevraagd voor ondersteuning van hun werk voor (uitgeprocedeerde) asielzoekers, die verstoken zijn van overheidsvoorzieningen. Het college van B&W heeft besloten deze organisaties respectievelijk 13.613,- (voor 2002) en twee maal 9075,- (voor 2001en voor 2002) te geven.

De gemeente heeft een lokale zorgfunctie. Extreme noodsituaties en situaties waarbij de volksgezondheid in gevaar komt, zijn onaanvaardbaar. Om dit belang te waarborgen, worden de bovengenoemde incidentele subsidies toegekend. De opvang bestaat uit het ondersteunen van deze mensen op verschillende niveaus zoals het bieden van woonruimte en het zorgen voor het nodige leefgeld, medische zorg, juridisch advies en sociale contacten. Zij werken hierbij met andere organisaties, zoals GGD, VW-Tilburg, Leergeld, Vincentiusvereniging, la Poubelle, parochies, scholen etc. samen.

Stichting Vuurdoop biedt noodhulp aan (uitgeprocedeerde) asielzoekers die verstoken zijn van overheidsvoorzieningen. Op verschillende opvangplaatsen in Tilburg worden permanent zo'n dertig asielzoekers ondersteund. Het gaat om mensen die in de asielprocedure afgewezen zijn en verstoken zijn van bed, bad en brood. Het merendeel van hen kan, na ondersteuning van de Vuurdoop, met succes een nieuw asielverzoek indienen.

Stuurgroep 'Vreemdeling in nood', een samenwerking van de Diaconie van de Protestantse Gemeente in Tilburg en Goirle en de katholieke parochies De Vlaspit en De Bron in Tilburg, biedt tijdelijke opvang aan gemiddeld zes volwassenen en zes kinderen middels een zogenaamd Vluchtelingenhuis. Deze vreemdelingen hebben geen recht op onderdak en onderhoud. 'Vreemdeling in nood' biedt een geschikte woonruimte aan uitgeprocedeerde en voorziet hen van het nodige leefgeld, medische zorg en sociale contacten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie