Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijke stimulansen dubo vrije kavels geïnventariseerd

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Dubo Centrum
Zoek soortgelijke berichten

Nationaal Dubo Centrum

maandag 28 januari 2002

Gemeentelijke stimulansen dubo op vrije kavels geïnventariseerd

Het Platform Duurzaam Bouwen Drenthe reikt gemeenten met ambities ten aanzien van duurzaam bouwen de helpende hand. Met een overzicht van initiatieven van een groot aantal gemeenten in Drenthe wordt een antwoord gegeven op de veelgestelde vraag: hoe kan een gemeente duurzaam bouwen op vrije kavels stimuleren?

De gemiddelde particuliere kavelbouwer is niet goed op de hoogte van de mogelijkheden van duurzaam bouwen. Ook hebben veel particulieren vooroordelen ten opzichte van duurzaam bouwen. Om de gemeentelijke dubo-ambities te kunnen realiseren moeten gemeenten over gaan tot intensieve voorlichting en tot het inzetten van stimulerende of dwingende beleidsinstrumenten. De website van het Platform Duurzaam Bouwen Drenthe verstrekt sinds kort informatie over in de praktijk getoetste gemeentelijke initiatieven (kies onder Meer info de optie Vrije-kavelbouw).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie