Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stimuleringsregeling levensloopbestendige woningen

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Rotterdam

Stimuleringsregeling levensloopbestendige woningen

(29-1) Het College heeft ingestemd met de ontwerpverordening 'stimuleringsregeling levensloopbestendige woningen'. Een levensloopbestendige woning is een aangepaste woning, waarin ouderen en minder validen, die voor hun functioneren afhankelijk zijn van zorg- en dienstverlening (tot intensieve verpleegzorg toe) zelfstandig kunnen blijven wonen. Woningcorporaties kunnen per woning een stimuleringsbijdrage van § 2269 krijgen, wanneer zij er voor zorgen dat de woningen bij oplevering voorzien zijn van de meest essentiŽle aanpassingen.

Voor de periode januari 2001 tot eind 2003 is een budget van § 1.871.843 euro beschikbaar voor de uitvoering van de regeling. Het geld is afkomstig uit het reguliere budget voor de uitvoering Wet Voorzieningen Gehandicapten (Wvg).
Het effect van de stimuleringsregeling zal begin 2003 worden geŽvalueerd met het oog op het mogelijk verlengen van de geldigheidsduur. De commissies SVVHA en MDV hebben positief geadviseerd. De verordening komt in februari in de gemeenteraadsvergadering aan de orde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie