Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Polynorm bereikt overeenstemming met de Doorwin groep over overname ..

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Polynorm N.V.
Zoek soortgelijke berichten

Polynorm N.V.

press releases
Polynorm bereikt overeenstemming met de Doorwin groep over overname bouwgerelateerde activiteiten.
29 january 2002

Polynorm N.V. te Bunschoten maakt bekend dat de eerder aangekondigde Letter of Intent met Berkvens Beheer B.V. te Someren over de overname van bouwgerelateerde activiteiten van Polynorm in Nederland, België, Frankrijk en Polen niet heeft geleid tot een definitieve transactie.

Tegelijkertijd maken Polynorm en Doorwin te Eindhoven bekend, dat zij definitieve overeenstemming bereikt hebben over de overname door Doorwin van Polynorm Bouwprodukten B.V. te Bunschoten en de bouw gerelateerde verkoopvestigingen in België en Polen. De vestiging van Polynorm Bruynzeel in Zaandam, BOS in Emsdetten (Duitsland) en Polydex in Cambrai (Frankrijk) maken geen deel uit van de overname.

De Raad van Bestuur van Polynorm N.V. heeft inmiddels advies aangevraagd aan de Centrale Ondernemingsraad en zal de Raad van Commissarissen positief adviseren omtrent bovengenoemde overname.

De interesse van Doorwin is vooral ingegeven door de sterke marktpositie van Polynorm met haar stalen binnendeur kozijnen (welke Doorwin op dit moment niet in haar pakket heeft). Doorwin streeft naar een toonaangevende positie op de markt voor binnendeuren en binnendeurkozijnen in de Benelux, waarin deze transactie past.

Doorwin B.V. is een zeer winstgevende en sterk groeiende onderneming met een omzet van 275 mln. Polynorm en Doorwin zijn al eerder met elkaar in gesprek geweest. Ook toen al werd door de directie van Polynorm N.V. vastgesteld dat deze financieel sterke marktpartij in strategisch opzicht een uitstekende fit is voor de bij de overname betrokken bedrijven met voldoende perspectief voor verdere groei en een goede toekomst binnen een gezonde onderneming.

Opmerking voor de redactie:
Voor verdere informatie kunt U contact opnemen met de heer W. Spierings, lid Raad van Bestuur Polynorm N.V. (tel.: +31 (0)33 2989 798) of de heer J. Kersten, voorzitter Raad van Bestuur Doorwin BV (tel.: +31 (0)40 2919 890).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie