Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overvaller in IJsselstein (U) laat tas met spullen achter

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: IJsselstein 29-01-2002
Gewapende overval op Edah supermarkt
Overvaller laat tas met spullen achter.

Gewapende man.

De Edah supermarkt aan de Schuttersgracht in IJsselstein werd op dinsdag 23 oktober 2001, rond 19.00 uur, overvallen door een gewapende man. Gewapende man.

Overval.

De dader was rond 18.45 uur al in de supermarkt aanwezig en hing daar wat rond. Omstreeks 19.00 uur liep hij eindelijk naar de kassa om af te rekenen. De caissière noemt het bedrag. Toen haalde de dader een mes tevoorschijn. Hij eiste geld en drukte het mes tegen de caissière aan. In zijn andere hand had de dader een geopende halfdoorzichtige plastic broodtrommel. De caissière opende de kassalade, de dader pakte een handvol bankbiljetten en rende de winkel uit.

Vluchtroute.
Twee medewerksters van de Edah gingen de dader achterna. Eén van de vrouwen haakte al snel af. De ander bleef hem vanaf de Edah op de Schuttergracht volgen in de richting van de molen op het Molenplein. Vervolgens gingen ze langs de molen en linksaf naar de Walkade. In een bochtje op de Walkade is de medewerkster de dader uit het zicht verloren.
Weekendtas.
Een maand na de overval vond een bewoner van de Walkade, tijdens het opruimen van zijn tuin, een grote weekendtas (van het merk College) onder de trap. Deze tas was zorgvuldig verborgen en afgedekt met bladeren. In de tas zaten een aantal kledingstukken en een mes die door de overvaller werden gedragen en gebruikt.

Signalement dader.

man met

lichtgetinte huidskleur;

ongeveer 20 jaar oud;


1.70-1.75 meter lang;


normaal tot tenger postuur;

donkerkleurig haar;

bruine ogen;

glad gezicht, weinig tot geen haargroei.
Hij droeg tijdens de overval een zwartleren jas en de kleding die in de weekendtas zat: een zwarte baseballpet met voorop het logo van Adidas; blauwe spijkerbroek met vakjes en lusjes voor gereedschap, merk Chasin; dunne zwarte sweater met capuchon, merk Adidas; beige trui, merk Levi`s Strauss Company; zwartleren schoenen, merk Stonecreek, maat ong. 42; crèmekleurig zomerjack van het merk Oxbow met een zwarte horizontale streep rondom.
Het jack werd tijdens de overval niet gedragen. Hij had een halfdoorzichtig broodtrommeltje bij zich en een mes met een lemmet van ongeveer 20 cm en een zwart plastic handvat. Diverse getuigen die de dader hebben gezien, hadden hem nooit eerder gezien, ook niet buiten de supermarkt. IJsselstein is niet zo`n grote gemeente en de politie heeft dan ook niet de indruk dat hij daar vandaan komt.

De politie vraagt.

Wie (her)kent de dader aan de hand van het gegeven signalement, mogelijk in combinatie met de genoemde kleding en de grote weekendtas van het merk College?

Wie kan meer vertellen over de genomen vluchtroute van de dader, nadat de medewerkster hem uit het oog is verloren? Politie Regio Utrecht, district Lekstroom, tel. 0900-8844 (0,14 /minuut).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie