Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openbare werken Soest

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Soest
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Soest

Locaties uitbreiding straatverlichting Smitsveen

Bewoners van de wijk Smitsveen lieten tijdens de lichtschouw in februari 2001 zien aan de gemeente dat er een aantal donkere plekken zijn in de wijk. De gemeente besloot om deze wensen te honoreren en extra verlichtingsmasten te gaan plaatsen. In het onderstaande overzicht vindt u op welke plekken in de wijk extra verlichting komt. De verwachting is dat de nieuwe masten er in maart 2002 staan onder voorbehoud van weersomstandigheden (o.a. vorst in de grond).

Plaats: Voetpad naast de MAVO naar de Koningsweg. Hier worden twee verlichtingsmasten bijgeplaatst.

Plaats: Voetpaden van de Valeriaanstraat naar de Amnestylaan. Ter hoogte van de Valeriaanstraat 51 en 123 komt een verlichtingsmast te staan.

Plaats: Voetpaden naast kopgevels van de Valeriaanstraat 1 en 76. Op beide locaties komt een verlichtingsmast te staan.

Plaats: Voetpad in park tussen Smitsweg lage huisnummers en Varenstraat (achter het wijkcentrum) Een bestaande verlichtingsmast op dit voetpad wordt verplaatst en er worden drie nieuwe masten bijgeplaatst.

Plaats: Parkeerplaats tussen de Weegbreestraat 217 en 361 Hier komt 1 nieuwe verlichtingsmast.

Plaats: Kamperfoeliestraat speelplek (jeu de boulesbaan) naast huisnummer 22. Hier komt 1 nieuwe verlichtingsmast.

Plaats: Voetpaden Ereprijsstraat Hier komt een verlichtingsmast ter hoogte van de kopgevel van huisnummer 52, huisnummer 55, en huisnummer 127. Tevens komt er een verlichtingsmast bij de sportzaal tegenover huisnummer 147.

---

Locaties uitbreiding straatverlichting de Eng

Bewoners van de wijk de Eng lieten tijdens de lichtschouw in februari 2001 zien aan de gemeente dat er een aantal donkere plekken zijn in de wijk. De gemeente besloot om deze wensen te honoreren en extra verlichtingsmasten te gaan plaatsen. In het onderstaande overzicht vindt u op welke plekken in de wijk extra verlichting komt. De verwachting is dat de nieuwe masten er in maart 2002 staan onder voorbehoud van weersomstandigheden (o.a. vorst in de grond).

Plaats: Het voetpad langs de weg ter hoogte van de Van Goyenlaan 99 t/m 149. Hier worden drie verlichtingsmasten bijgeplaatst..

Plaats: Achter Roggeveld nummer 1 ter hoogte van de aansluiting van het voetpad naar de Talmalaan . Hier komt 1 verlichtingmast.

Plaats: Naast Roggeveld 70 ter hoogte van het voetpad naar de Soesterengweg. Hier komt 1 verlichtingsmast.

Plaats: Rotonde Molenstraat. Twee bestaande verlichtingsmasten op de rotonde worden verplaatst en er worden twee nieuwe masten bijgeplaatst. Masten komen te staan ter hoogte van de huisnummers 94/96, 98/100, 105/107 en 109/111.

Plaats: Veldweg tussen de Molenweg en de Kolonieweg. Hier komen 4 nieuwe verlichtingsmasten.

---

Rioolrenovatie De Beaufortlaan en Soesterbergsestraat

In de afgelopen week heeft de firma Van der Valk en de Groot in grote delen van de Soesterbergsestraat en de Beaufortlaan de boomwortels uit de riolering gefreesd. Dit is niet voor de eerste keer. Op die plaatsen waar de riolen niet volledig dicht zijn "ruiken" de boomwortels het water dat nodig is voor de voeding. Op deze manier kunnen in de riolering enorme wortelpartijen ontstaan, die de afvoer ernstig kunnen belemmeren.

De gemeente gaat nu over tot een structurele aanpak van dit euvel. Vanaf 30 januari wordt in deze riolen tegen de binnenwand een kous aangebracht welke is geïmpregneerd met polyesterhars waardoor alle lekkende naden worden afgedicht. Dit werk wordt uitgevoerd in samenwerking met Insituform, een firma die gespecialiseerd is in dit soort werkzaamheden. Voor deze werken worden vrij grote units gebruikt omdat in 1 werkgang een kous wordt aangebracht met een lengte van ca 300m. De kous wordt gevuld met water zodat deze tegen de binnenwand wordt aangedrukt. Door het water te verwarmen tot 80 graden hardt de hars uit.

Alle huisaansluitingen worden opnieuw gemaakt. Het werk zal leiden tot enige overlast. De aanwonenden zullen worden verzocht zo min mogelijk water te lozen gedurende de werkzaamheden. Het teveel aan water zal met behulp van tankauto's worden overgebracht naar een nabijgelegen lozingsput.

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie