Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe privacywet ook op kadaster van toepassing

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Het Kadaster

Nieuws

Apeldoorn, 29 januari 2002

Het Kadaster en uw privacy

Op 1 september is de nieuwe Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) in werking getreden. Was de vorige privacywet niet op het Kadaster van toepassing, deze is dat wel. De Wbp geeft aan hoe wij met de gegevens van natuurlijke personen moeten omgaan. Belangrijk is vooral dat wij alle persoonsgegevens steeds moeten verwerken (verzamelen, bewerken en verstrekken) binnen de doeleinden van onze organisatie.

Wij bewerken persoonsgegevens - opgenomen in de openbare registers en de kadastrale registratie - voor: bevordering van de rechtszekerheid van registergoederen; doelmatige informatievoorziening van de overheid en ondersteuning en bevordering van de economische activiteiten. In de praktijk betekent dit dat wij - tegen betaling - aan vrijwel alle aanvragen om kadastrale informatie kunnen en ook moeten voldoen. Nieuw is de wettelijke bepaling dat wij géén kadastrale informatie mogen verstrekken aan afnemers die deze informatie willen gebruiken voor direct marketing-activiteiten voor commerciële en charitatieve doelen. Dit verbod is inmiddels opgenomen in de bij deze producten behorende contracten. Zie voor meer informatie de tekst Privacy en de nieuwe brochure Het Kadaster en uw privacy.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie