Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oscar Couwenberg hoogleraar Bedrijfseconomie en recht RUG

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Rijksuniversiteit Groningen

29 jan 2002

Uit Persinformatie

Nummer 16 29 januari 2002

Periode 7 t/m 13 februari 2002

Oscar Couwenberg hoogleraar Bedrijfseconomie en recht

Oscar Couwenberg is door het College van Bestuur benoemd tot hoogleraar Bedrijfseconomie en recht bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Doel van de leerstoel is de ontwikkeling van een onderzoeksprogramma op het snijvlak van bedrijfseconomie en recht. Couwenberg: "Eén van de speerpunten van het onderzoeksprogramma is de integriteit in de effectenhandel. Een voorbeeld hiervan is het handelen met voorkennis in aandelen."

Oscar Couwenberg (Amsterdam, 1964) studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). In 1997 promoveerde Couwenberg op het proefschrift Resolving Financial Distress in the Netherlands, a case study approach. Van 1989 tot 1990 was hij financieel adviseur op het gebied van fusies en overnames bij Rabobank Nederland. In 1990 werd hij universitair docent bij de faculteit Economie van de RUG. Bij het Onderzoekscentrum Onderneming & Recht van de Katholieke Universiteit Nijmegen kreeg Couwenberg in 1999 een deeltijdaanstelling als senior onderzoeker. Hij gaf daar leiding aan het onderzoek naar ondernemingen in financiële moeilijkheden, in surséance en in faillissement. Voorts is hij sinds 1998 consultant bij Findesk BV, waar hij adviezen geeft op het gebied van corporate finance. /DN

Informatie

prof. dr. O. Couwenberg, tel. (050)363 68 82, e-mail: (o.couwenberg@rechten.rug.nl) (werk),

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie