Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plan aanpak gemeente Groningen top 15 overlastveroorzakers

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Groningen


Plan van aanpak top 15 overlastveroorzakers
29-01-2002

Het college van B&W heeft vandaag het Plan van Aanpak voor de 15 grootste overlastveroorzakers in de Groninger vastgesteld. Het plan is tot stand gekomen in samenwerking met de AVG, OM en politie. De AVG coördineert de uitvoering.

In november 2001 heeft de gemeente Groningen een onderzoek uit laten voeren naar de situatie van vijftien harddrugsverslaafden die de meeste overlast veroorzaken in de stad. In het onderzoek is nagegaan welke contacten deze 15 overlastverzoorzakers de afgelopen vier jaar hebben gehad met de hulpverlening, politie en justitie. Naar aanleiding van dit onderzoek is voor elk van deze 15 een Plan van Aanpak opgesteld. Hierbij is het cruciaal dat de verschillende partijen goed met elkaar afspreken wat ze wel en niet doen met betrekking tot deze 15 personen. De AVG coordineert de plannen van aanpak die vooral praktisch en concreet zijn geformuleerd. Over een half jaar vindt de eerste evaluatie plaats. Er wordt gerapporteerd over de plannen van aanpak; de inspanningen per cliënt, samenwerking en inzet van andere instanties, de vorderingen en verwachtingen in relatie tot de doelen en eventueel bijgestelde doelen. De inzet is om het overlastveroorzakende gedrag van de 15 terug te dringen en een methode van werken te ontwikkelen die ook voor een grotere groep van ongeveer 40 personen werkt. Er wordt incidenteel een subsidie van 40.909 beschikbaar gesteld met de optie van een prestatiesubsidie 27.272.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie