Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraak over voorontwerp Weltevreden

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amersfoort

Inspraak over voorontwerp Weltevreden

datum: 29 januari 2002

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft tijdens haar vergadering van dinsdag 29 januari 2002 besloten de nieuwe plannen voor invulling van het gebied Weltevreden vrij te geven voor inspraak. Na goedkeuring door de raadscommissie ECW op 5 februari 2002 zullen de plannen 4 weken ter inzage worden gelegd. Tevens wordt er een inloopavond gehouden waar men gelegenheid krijgt vragen te stellen over het voorontwerp.

In het huidige "Stadvernieuwingsplan Centraal Stadsgebied" staan voor het gebied Weltevreden richtlijnen aangegeven waaraan eventuele nieuwbouw moet voldoen. Dit gebied wordt begrensd door de Bergstraat (tot de Zonnehof), Leusderweg en Kersenbaan (voorheen Ponlijn). Met deze richtlijnen als uitgangspunt is voor de ontwikkeling van het gebied een programma van eisen (PvE) opgesteld. De richtlijnen en het programma van eisen komen echter op een aantal punten niet overeen. Dit komt met name doordat de richtlijnen al in 1990 zijn opgesteld en er nu een andere invulling van het gebied voor ogen staat. Zo passen de geplande kantoren (opgenomen in het PvE) niet in het geldende Stadvernieuwingsplan. Dit laatst genoemde plan wordt daarom gedeeltelijk herzien. Voor het gedeelte van het plan dat wel binnen de richtlijnen past, wordt een uitwerkingsplan gemaakt.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft nu besloten zowel de herziening als het uitwerkingsplan voor invulling van het gebied Weltevreden vrij te geven voor inspraak. Vervolgens dient eerst de commissie ECW zich hierover uit te spreken. Beide plannen staan op de agenda van de commissievergadering van 5 februari. Vervolgens worden de plannen vanaf 21 februari tot 21 maart 2002 ter inzage gelegd. Belangstellenden kunnen deze bekijken bij het Stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein 7. Schriftelijke reacties kunnen tot 21 maart 2002 aan de gemeente worden gestuurd.
In de periode van ter inzagenlegging wordt op 4 maart een inloopavond gehouden waarop men aan medewerkers van de gemeente vragen kan stellen over het voorontwerp. Deze inloop wordt gehouden in de Amershof, Snouckaertlaan 11. U kunt er terecht van 19.00 tot 21.00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie