Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agenda Tweede Kamer 29-01-2002

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Zoek soortgelijke berichten

Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.

dinsdag 29 januari 2002
KAMERVERGADERING (via draadomroep)
De vergadering van de Tweede Kamer begint op dinsdag 29 januari om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Hierna debatteert de Kamer over het initiatiefwetsvoorstel van de heer Depla (PvdA) en andere over de wijziging van de wet voorkeursrecht gemeenten. De wijziging betreft de mogelijkheid voor gemeenten hun voorkeur aan te geven ten opzichte van het verkrijgen van onroerend goed (alleen de eerste termijn van de kant van de Kamer).

Ten slotte rondt de Kamer het debat af over de wijziging van onder meer de wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) in verband met de invoering van de bachelor- en masterstructuur (te beginnen met het antwoord van de regering in tweede termijn).

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Verkeer en Waterstaat: 16.00 tot ca. 17.30 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over de verzelfstandiging van de rijksdienst voor het wegverkeer (RDW).

Justitie: 16.00 tot ca. 18.00 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Korthals (Justitie) over DNA-onderzoek bij ex-gedetineerden.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 16.30 tot ca. 18.30 uur Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met minister Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over het wetenschapbeleid.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.30 tot ca. 18.30 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Faber (Landbouw, Natuurbeheer en Wetenschappen) over toezicht op en handhaving van het natuurbeleid.

KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Economische Zaken ontvangen vanaf 15.30 uur een delegatie van de Vereniging van Science Centra Nederland. Er wordt onder meer gesproken over het wetenschapsbeleid (Suze Groenwegzaal).

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Justitie: 13.30 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 15.30 uur - Troelstrazaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Economische Zaken: 16.30 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: procedures.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 16.30 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 16.00 uur de heer Svilanovic, minister van Buitenlandse Zaken van Joegoslavië. Er wordt onder meer gesproken over de situatie in Joegoslavië (Regentenkamer).

AANBIEDINGEN

De voorzitter van de vaste Commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van het de vereniging van gedupeerden van de wet ontroerend zaak belastingen (WOZ). De petitie heeft onder meer betrekking op de toename van het betalen van belasting naar aanleiding van de zogenaamde WOZ-taxaties (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van het Actiecomité Heelmeesters. De petitie heeft betrekking op de positie van de vakken Frans en Duits in het voorgezet onderwijs (hal Plein 2).
Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken brengen tot en met 2 februari een werkbezoek aan Washington en New York. Het bezoek staat in het teken van de internationale terrorismebestrijding na de aanslagen van 11 september.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie