Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RNA maakt verkoop bekend van belang in Abbey Properties

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HUIJSKENS EN ISTHA

RNA maakt verkoop bekend van belang in Abbey Properties

Rotterdam, 29 januari 2002

PERSBERICHT

Rodamco North America maakt verkoop bekend van belang in Abbey Properties

Rodamco North America NV ('RNA') heeft vandaag bekendgemaakt dat ze een overeenkomst heeft gesloten met Abbey Properties LLC ('Abbey') op grond waarvan alle door RNA in Abbey gehouden aandelen door Abbey worden teruggekocht tegen een vergoeding van in totaal USD 90 miljoen. Deze vergoeding zal worden voldaan in contanten (USD 70 miljoen) en door middel van een lening (USD 20 miljoen). De totale vergoeding is gelijk aan de boekwaarde van het belang in Abbey.

Abbey is een vooraanstaande eigenaar en koper van industrieel vastgoed, kantoorpanden, service centers en winkelpanden. Abbey heeft in totaal 50 beleggingsobjecten in eigendom, hoofdzakelijk in het zuiden van Californië. RNA heeft haar belang in Abbey in 1998 verkregen.

RNA maakte op 14 januari 2002 bekend dat zij een overeenkomst had getekend op grond waarvan Westfield America Trust, Simon Property Group, Inc. en The Rouse Company gezamenlijk RNA zullen verwerven via een aankoop in contanten van alle activa van RNA. De kopers zullen tevens alle verplichtingen van RNA overnemen. RNA verwacht binnen ongeveer 30 dagen een buitengewone vergadering van aandeelhouders te beleggen teneinde goedkeuring te vragen voor de transactie en de uitkering van de opbrengsten. De verkoop van het belang van RNA in Abbey Properties is niet van invloed op de verkoopprijs van EUR 2,48 miljard, of EUR 55 per aandeel, voor de activa van RNA.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Rodamco North America NV
Constantijn R. van Rietschoten

010 201 36 21 (kantoor) 06 22 99 42 70 (mobiel)
BEZOEK OOK ONZE WEBSITE VOOR MEER INFORMATIE:
WWW.RODAMCO-NA.COM

Aan de redactie:

Rodamco North America NV is een grote onroerendgoedmaatschappij die in de Verenigde Staten belegt en tevens een van de grootste onroerendgoedfondsen genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam. Dankzij de focus op haar kernportefeuille, te weten winkelbeleggingen van topkwaliteit, en de aankoop van Urban Shopping Centers, Inc. in november 2000, is RNA de op twee na grootste eigenaar van winkelcentra in de Verenigde Staten. De Vennootschap heeft belangen in 35 regionale winkelcentra verspreid over de gehele Verenigde Staten. RNA heeft een secundaire notering aan de beurzen van Parijs, Frankfurt en Brussel.

29 jan 02 09:22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie