Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haarlemmermeer ontevreden over dienstregeling Connexxion

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlemmermeer
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 28 januari 2002

Gemeente Haarlemmermeer ontevreden over
uitvoering nieuwe dienstregeling Connexxion

De gemeente Haarlemmermeer laat in een brief aan het Regionaal Orgaan Amsterdam (ROA) weten niet tevreden te zijn over de nieuwe dienstregeling van Connexxion, die op 13 januari jl. is ingevoerd. De dienstregeling blijkt in de praktijk te leiden tot slechte aansluitingen tussen bus en trein op NS-station Hoofddorp en slechte aansluitingen tussen bussen onderling. De gemeente Haarlemmermeer verzoekt het ROA dan ook er bij Connexxion op aan te dringen op korte termijn de dienstregeling tussentijds te wijzigen in het voordeel van de openbaar vervoer gebruikers in de gemeente Haarlemmermeer.
Aan de invoering van de nieuwe dienstregeling ligt een lang traject van discussies en plannen ten grondslag. Uiteindelijk zijn door het ROA - voor de gemeente Haarlemmermeer aanvaardbare - minimum eisen geformuleerd waaraan de nieuwe dienstregeling moet voldoen. Op basis hiervan is een concessie verleend aan Connexxion om de dienstregeling met ingang van 2002 in het gebied Amstelland/Meerlanden te verzorgen. Door Connexxion zijn een aantal punten van deze eisen niet juist geïnterpreteerd. Dit resulteert in slechte aansluitingen tussen bus en trein op NS-station Hoofddorp en slechte aansluitingen tussen bussen onderling. De belangrijkste voorbeelden waarbij de overstaptijden niet in overeenstemming zijn met de minimum eisen:

+ lijn 52: de overstap op de trein naar WTC is - rekeninghoudend met het tijdelijk busstation - aan de krappe kant. Alle andere overstaptijden van lijn 52 zijn te ruim, met name richting Amsterdam Centraal (v.v.).
+ lijn 196: de nieuwe Schiphol Sternet lijn 196 van/naar de wijk Toolenburg/Overbos heeft in de dal/avond/weekend (2x per uur) een uurpatroon uit/naar Overbos met een aansluiting van gemiddeld 10 minuten. In de spits zijn de aansluitingen nog aanmerkelijk slechter (gemiddeld 15 minuten)
+ lijn 194: De overstaptijd van de overige buslijnen op lijn 194 naar Schiphol Rijk is in de ochtendspits tussen de 10 en 20 minuten, in de middagspits uit Schiphol Rijk varieert deze van 13 tot 25 minuten.

+ LOV-knooppunt Spaarne ziekenhuis: de overstaptijden zijn te lang, met name 's avonds en in het weekend.

De gemeente Haarlemmermeer heeft daarom het ROA verzocht er bij de vervoerder (Connexxion) op aan te dringen op korte termijn maatregelen te nemen die er voor zorgen dat zowel bij de halte Hoofddorp Spaarne Ziekenhuis als bij de halte NS-station de bussen onderling en op de treinen goed aansluiten.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie