Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 29-01-2002

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.30 uur

Openbare dronkenschap

AMERSFOORT- Op maandagavond omstreeks 22.20 uur heeft de politie een 29- jarige man uit Amersfoort en een 31- jarige vrouw aangehouden op de Snoukaertlaan, omdat zij overlast veroorzaakten wegens dronkenschap.

Er kwam een melding binnen dat twee mannen dronken op straat zouden liggen. Ter plaatse bleken dit een man en een vrouw te zijn, die nog amper op hun benen konden staan. De man was nog enigszins aanspreekbaar. De politie gaf het tweetal de kans om op eigen kracht naar huis te lopen, maar een aantal minuten later kreeg de politie de melding dat het tweetal wederom op straat lag. De politie keerde weer terug naar de plek en hield het tweetal aan, waarbij de vrouw gedragen moest worden. De politie besloot om een ambulance in te schakelen, zodat de vrouw verder onderzocht kon worden. De 29- jarige man is ook ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, waarna hij met een boete werd weggestuurd.

Snelheidsduivel

AMERSFOORT- Maandagnacht heeft de politie een 33- jarige man uit Amersfoort aangehouden op de A28 vanwege te hard rijden.

Om 3.15 uur ziet de politie de 33- jarige man met zeer hoge snelheid rijden op de Oostbaan van de A28. De politie zette de achtervolging in, en zag op een gegeven moment 190 km/ u op de teller staan waar 100 km/u is toegestaan. De verdachte werd gevolgd over een afstand van 2 kilometer, en de politie slaagde er in de man tot stoppen te brengen op de A1 bij de afrit Amersfoort Noord. Ter plaatse is het rijbewijs van de man ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Door stoeien ernstig gewond

AMERSFOORT Maandagavond raakte een 15-jarige jongen ernstig gewond door een stoeipartij met twee vrienden.

Omstreeks 20.10 uur kreeg de politie een melding dat er een jongen onder het bloed een horecagelegenheid aan de Kamp was binnengelopen. De jongen zou neergestoken zijn. Ter plaatse trof de politie de 15-jarige jongen uit Amersfoort aan. De jongen lag op de grond en had een steekwond. Door de inmiddels gewaarschuwde ambulance werd hij met spoed naar het Lichtenberg ziekenhuis vervoerd. Vanwege de verwonding van het slachtoffer werd hij enige tijd later naar het UMC Utrecht overgebracht voor een operatie.

In de horecagelegenheid stonden de twee vrienden van het slachtoffer. Het waren een 15 en 16-jarige jongen beiden uit Amersfoort. Tegenover de politie verklaarden de jongens verschillend over wat er gebeurd was. Beiden werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk kwam de waarheid naar boven. De jongens hadden gestoeid waarbij de 15-jarige jongen het slachtoffer een zet had gegeven. Deze struikelde over een stoepje en kwam ten val. In de jas van het slachtoffer zat een mes die tijdens de val in de borst gedrukt werd. Hierdoor werd naar later bleek de hart spier van het slachtoffer geraakt.

Na een spoedoperatie in het UMC verkeerd de jongen nu buiten levensgevaar. De politie onderzoekt de zaak verder.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie