Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedeputeerde Schipper opent wandelpaden

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Noord-Holland

Persbericht, 23 januari 2002

Gedeputeerde Schipper opent wandelpaden
Gedeputeerde Hans Schipper, onlangs aangetreden als opvolger van Aranka Goijert, zal vrijdag 25 januari 2002 samen met wethouder Wijnen van Aalsmeer en wethouder Verbruggen van Uithoorn, twee nieuwe wandelroutes in het buitengebied van beide gemeenten openstellen. Zij doen dat door een informatiepaneel te onthullen. De handeling vind plaats om 14.45 uur nabij de Tolhuissluis bij café Tolhuis, Nieuwveens Jaagpad 18 in Nieuwveen.

De twee wandelroutes zijn het Fortenpad van 8 km en het Landscheidingspad van 9 km, aangelegd in het kader van het project "Wandelpadenplan Glas en Land". Dit project heeft betrekking op de aanleg van in totaal vier wandelroutes. Twee paden zijn eerder al, n.l. op 16 september 2000, opengesteld: het Vuurlijnpad van 18 km en het Polderspoorpad van 13 km beiden in het gebied tussen Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn.
Aan de vier routes zijn routefolders gewijd, ze zijn bewegwijzerd en voorzien van informatiepanelen. De wandelaar is daarmee in staat grote delen van het fraaie buitengebied van de drie gemeenten op aantrekkelijke wijze te verkennen. Bekende elementen in het gebied zijn o.m. de forten en waterlopen van de Stelling van Amsterdam. De routefolders zijn verkrijgbaar bij de VVV- en ANWB-kantoren in de drie gemeenten. De website van de gemeente Uithoorn (www.uithoorn.nl ) toont een verkorte versie van de brochures.

Inlichtingen: Rienk vd Veen, Communicatie, tel. (023) 514 43 09

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie