Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winnaars Haagse Sportprijzen 2001

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-01-28: Winnaars Haagse Sportprijzen 2001: prijs voor Haagsche Rugby Club

De Sportprijs van de gemeente Den Haag voor het jaar 2001 is toegekend aan de Haagsche Rugby Club. HRC behaalde het Nederlands kampioenschap en won de Eurocup.

Rakesh Debipersad is de Jeugdsportprijs toegekend. Hij werd in 2001 Europees jeugdkampioen taekwondo. De Gulden Ooievaar gaat naar NTNT Nederland BV. Het bedrijf sponsort via ADO Honkbal en Haaglanden Basketball Haagse topsport. Bovendien toonde het bedrijf in 2001 haar maatschappelijke betrokkenheid in Haaglanden en Den Haag. Het Johan de Witt College krijgt de Sportstimuleringsprijs. Deze scholengemeenschap heeft het initiatief genomen tot het opzetten van een sportplan, met het maatschappelijke doel sport te stimuleren en dan vooral voor de jongeren uit achterstandswijken. Via dit sportplan, nu Sportlijn 6 geheten, maken vele scholieren jaarlijks niet alleen kennis met een tak van sport maar ook met de cultuur achter de sportdeelname. Bovendien zijn vele leerlingen die deelnamen aan het sportplan lid geworden van een sportclub.

Martin Bruin is de Scheidsrechtersprijs toegekend. Hij wordt al jaren genomineerd door de Union Cycliste International (de internationale wielerunie UCI) aangesteld voor diverse functies, waaronder die van jury-president in belangrijke internationale wielerwedstrijden. Hij vertegenwoordigt hiermee de Nederlandse sport en de stad Den Haag op bijzondere wijze en plaatst deze in de nationale en internationale belangstelling.

Voor de tweede keer kiest het publiek de Haagse Profsporter van het jaar. Dit geschiedt onder meer via de sportwebsite van de gemeente Den Haag (www.denhaag.nl/sport). Vorig jaar viel de eer de voetballer Cedric van der Gun van Ajax ten deel. Voor de titel Profsporter van het jaar 2001 zijn genomeneerd darter Raymond van Barneveld, wielrenner Michael Boogerd, schaatser Bart Veldkamp, voetbaltrainer Martin Jol, snookerprof Mario Wehrmann en bowlingspeler Michael Sassen.

De prijzen worden op 28 januari a.s. uitgereikt tijdens de Sportontvangst van de gemeente den Haag. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst in het Atrium van het stadhuis aan het Spui heeft ook de huldiging plaats van alle nationale en internationale kampioenen van het jaar 2001, die uit Den Haag afkomstig zijn.

last update: 28 januari 2002 ;pag.: 10934; auteur: 10;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie