Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijswijk renoveert riolering in Lindelaan

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rijswijk
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Rijswijk

Moderne methode verkomt ernstige overlast
Rijswijk renoveert riolering in Lindelaan

Rijswijk, 29 januari 2002

De komende zes weken wordt het riool onder de circa één kilometer lange Lindelaan in Rijswijk geheel gerenoveerd. Door de zogenoemde "kousmethode" toe te passen wordt ernstige verkeershinder, overlast en ergernis voorkomen. Ook tijdrovende graafwerkzaamheden blijven achterwege. Vanuit drie inbrengpunten wordt in het oude riool een geheel nieuwe kunststof leiding aangebracht. Deze methode van werken is vier maal sneller dan de conventionele werkwijze waarbij het wegdek wordt opengebroken.

Tijdens inspecties is gebleken dat de riolering onder de Lindelaan op diverse plaatsen lekkages vertoont. Ter plaatse kunnen hierdoor verzakkingen in het wegdek optreden. De riolering onder de Lindelaan stamt voor een deel nog uit de dertiger jaren. Andere delen zijn aangelegd in 1952 en in 1968. Op maandag 4 februari aanstaande begint de gemeente met de renovatie van het hele riool onder de Lindelaan. Vanuit drie putten zal een kunststof kous in het oude riool worden aangebracht, waardoor een geheel nieuwe kunststof leiding ontstaat die volledig bestand is tegen chemische stoffen. De kunststofleiding heeft een wanddikte van vier mm die er voor zorgt dat het riool weer voldoet aan de constructieve eisen.
De werkzaamheden worden in drie delen uitgevoerd. Elk onderdeel duurt circa twee weken.
Het werk gaat van start bij de inspectieput op de Lindelaan ter hoogte van de Esdoornstraat. Aangezien deze inbrengput zich op de rijbaan bevindt, ondervindt het verkeer hier enige overlast. Het verkeer wordt met behulp van een tijdelijk verkeerslicht ter plaatse over één rijbaan geleid.
Na twee weken verplaatst het werk zich naar de kruising van de Rembrandtkade met de Lindelaan. Op deze plaats kan zodanig worden gewerkt dat het verkeer hier vrijwel geen hinder ondervindt van de werkzaamheden.
Het laatste inbrengpunt bevindt zich in de Jan van Polanenstraat. Tijdens de werkzaamheden zal de Jan van Polanenstraat voor alle verkeer worden afgesloten. Het verkeer op de Lindelaan ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden aangezien het riool zich hier onder het trottoir langs de winkels bevindt. Bewoners en bezoekers van de winkels zullen gedurende twee weken wel met enige overlast rekening moeten houden. De woningen en de winkels blijven te allen tijde toegankelijk. Wel zullen hier tijdelijke voorzieningen worden getroffen voor de afvoer van afvalwater vanuit de woningen en winkels gedurende de werkzaamheden.

De bewoners en winkeliers langs de Lindelaan worden per riooltraject door de aannemer schriftelijk geïnformeerd over de exacte aanvangsdatum van de werkzaamheden.

Klik hier voor een filmpje over de "kousmethode".Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie