Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 29-01-2002

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-01-2002
Persberichten district Heerlen (13.50 u) Dinsdag, 29 januari 2002

District Heerlen

Heerlen; verdovende middelen
De politie die afgelopen maandagmiddag op de Bongerd in Heerlen een drugsdeal vermoedde tussen een aantal personen, hield een van hen, een 21-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aan. Die bleek bij nader onderzoek totaal bijna zestig bolletjes verdovende middelen (totaalgewicht ruim vijftig gram vermoedelijk heroine en cocaine) bij zich te hebben. Die werden allemaal inbeslaggenomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; stadswachten grijpen in
Twee gemeentelijke toezichthouders (stadswachten) betrapten afgelopen maandagmiddag bij het NS-station in Heerlen iemand die kennelijk bezig was een bromfiets te stelen, althans die aan een bromfiets aan het morrelen was. Daarbij kregen de stadswachten aanwijzingen dat het slot van de bromfiets verbroken was. Vermoedelijk omdat een van de stadswachten in de gaten had dat de bromfietsdief met het rijwiel wilde wegrijden, greep hij de bromfiets vast. De bromfietsdief liet daarop de bromfiets vallen en rende er vandoor. De stadswachten gingen de verdachte achterna waarbij een van de stadswachten op een gegeven moment achterop een bromfiets van een bereidwillig assisterende passant sprong. Op de Honigmastraat konden de stadswachten de verdachte, een 29-jarige man uit Landgraaf aanhouden en overdragen aan de gewaarschuwde politie. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; aangehouden
Personeel van een winkelbedrijf aan de Dautzenbergstraat in Heerlen betrapte afgelopen maandagmiddag een 18-jarige jongevrouw uit Heerlen en een 25-jarige man uit Brunssum bij diefstal van kleding. De gewaarschuwde politie heeft beide verdachten aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De Brunssumse verdachte bleek een busje traangas bij zich te hebben hetgeen de politie heeft inbeslaggenomen. De politie was al naar de Brunssumse verdachte op zoek omdat die verdacht wordt van (betrokkenheid bij) een straatroof afgelopen zondagmiddag op de Akerstraat-Noord in Hoensbroek. Een 18-jarige jongeman uit Schinveld werd die zondagmiddag aldaar met traangas in zijn gezicht gespoten. Vervolgens zou het slachtoffer met een vuistvuurwapen zijn bedreigd en zijn beroofd van zijn gsm. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; met auto er vandoor
Een 57-jarige man uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn auto. De Heerlenaar was afgelopen maandagmiddag omstreeks 16.30 uur met zijn auto bij de glasbak aan de Limburgiastraat in Heerlen komen aanrijden teneinde er lege flessen te deponeren. Nadat het slachtoffer was uitgestapt en het leeggoed in de glasbak aan het deponeren was, zag hij plotseling dat iemand in zijn auto was gestapt en met zijn auto er vandoor reed. Daarbij gaat het om een grijze Rover 75 (kentekennummer 46-HL-GJ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie