Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zelfverwonding begrijpelijk gemaakt

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht Trimbos-instituut

Zelfverwonding begrijpelijk gemaakt

Utrecht, 22 januari 2002. Er bestaan grote verschillen in opvatting tussen ervaringsdeskundigen en hulpverleners over zelfverwonding. Hulpverleners interpreteren zelfverwonding vaak als een destructief ritueel, terwijl ervaringsdeskundigen het zien als een constructieve daad: het voorkomt erger. De reactie van hulpverleners is er meestal op gericht het zelfverwondend gedrag zo snel mogelijk te stoppen, maar volgens ervaringsdeskundigen kan dat een negatief effect hebben en leiden tot meer of nog ernstiger vormen van zelfverwonding.

Dit zijn lessen die getrokken kunnen worden uit de ervaringsverhalen van mensen die zichzelf verwonden. Zeven van deze verhalen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie