Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda verplant twee eiken in park Valkenberg

Datum nieuwsfeit: 29-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Breda
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Breda

29-01-2002

Gemeente verplant twee eiken in park Valkenberg

De gemeente Breda verplant woensdagochtend 30 januari twee jonge inlandse eiken naar een andere locatie in het park. Deze verplanting is nodig door de bouw van het theehuis.

De twee eiken met een diameter van 20 cm worden morgenochtend om 08.30 uur verplant naar de omgeving van de vijver. Voor deze locatie is gekozen omdat hier naar verhouding te veel oude bomen staan. De bomen staan nu nog midden op de plaats waar het theehuis komt.

Waar de bomen komen te staan graaft een speciale verplantmachine twee torpedovormige plantgaten met een doorsnede van 2.60 meter. Vervolgens gaat deze machine de twee bomen zodanig uitgraven dat ze een kluit krijgen met dezelfde vorm zodat ze zonder noemenswaardige schade aan de wortels in de nieuwe plantgaten passen. Rond de bomen komen nieuwe drainages die het mogelijk maken om extra water te geven.

Deze eiken worden zoals ook bij andere bomen in het park gebeurt, jaarlijks geïnspecteerd.

Breda, 29 januari 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie