Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ABVAKABO FNV: bemiddeling Kinderopvang brengt verbeteringen

Datum nieuwsfeit: 30-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV: bemiddeling Kinderopvang brengt verbeteringen

Zoetermeer, 30 januari 2002

ABVAKABO FNV:bemiddeling Kinderopvang brengt verbeteringen.

Het bemiddelingsadvies van de drie vakcentrales (FNV, CNV en MHP) betekent voor de CAO Kinderopvang enkele extra verbeteringen. ABVAKABO FNV legt het bemiddelingsadvies de komende weken voor aan de leden.

In december hebben de werkgevers een akkoord gesloten met de kleine vakbond de Unie (85 leden). ABVAKABO FNV en CFO, met samen meer dan 11.500 leden, vonden dit akkoord te mager en onwerkbaar. Door de bemiddeling zijn enkele verbeteringen en verduidelijkingen ten opzichte van het december-akkoord gerealiseerd. Deze zijn:
- er wordt een dringend beroep gedaan op de werkgevers om voor 1 juni a.s. netto 135 euro (deeltijders naar rato) uit te keren aan de werknemers. Voor de groepsleiding betekent dit 1 à 1,5 procent extra;

- de eindejaarsuitkering blijft ook na 2002 structureel minstens 3,5 procent. In het akkoord met de Unie was dit niet gegarandeerd;
- de commissie die zich gaat bezighouden met het nieuwe loonfunctiegebouw krijgt een beperktere opdracht. Met name de referentiesectoren en functietyperingen vallen nu onder de opdracht van de commissie.

De leden moeten nu een oordeel geven over dit akkoord. Volgende week komen de kaderleden bij elkaar; die zullen een advies formuleren naar het bondsbestuur en richting ledenvergaderingen. Ten behoeve van de ledenvergaderingen zal ABVAKABO FNV de komende weken inventariseren of de werkgevers daadwerkelijk zullen overgaan tot uitbetaling van de extra netto 135 euro. Mede afhankelijk daarvan zal ABVAKABO FNV zich nog beraden of de afgesproken eenmalige uitkering van 1 procent ter compensatie van het niet invoeren van de nieuwe salarisregeling in 2001, nog zal worden opgeëist.

Meer informatie:
Jan Willem Dieten, onderhandelaar: 079 - 35 36 249 (w) of 06 - 5157 6936;
Ankie Pastoors, voorlichter: 06 - 5121 8402;
Annemarie Vonk, voorlichter (vanaf 31 januari): 079 - 35 36 319 (w) of
06 - 5336 2330.

30 jan 02 19:26

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie