Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 30-01-2002

Datum nieuwsfeit: 30-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 30-01-2002
Politieberichten 30/1 (29/1 13.00 uur t/m 30/1 07.00 uur)

Leeuwarden: diefstal laptop
In de avond van maandag 28 januari vond een inbraak plaats in een kantoor aan de Tesselschadestraat. Ontvreemd werd een laptop. Mogelijk een insluiping. Een 33-jarige inwoonster van Leeuwarden deed hiervan aangifte.

Wolvega: rijden zonder rijbewijs
Dinsdag omstreeks 17.15 uur reed een 39-jarige vrouw uit Steenwijk als bestuurster van een personenauto, over het van der Sandeplein. Bij controle bleek zij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De bestuurster kreeg hiervoor een bekeuring

Burum: aanrijding personenauto en paard
Dinsdag omstreeks 17.00 uur was een 18-jarige bewoonster van Burum met haar paard aan het trainen achter een woning aan de Eysingawei. Op een gegeven moment schrok het paard van wapperend landbouwplastix. Het paard begon te steigeren en de begeleidster kon het paard niet meer in toom houden. Het paard galoppeerde toen in de richting van de weg. Op deze weg reed een 69-jarige inwoner van Drachten met zijn personenauto. Het paard botste tegen de zijkant van de auto. Met een gebroken rechtervoorbeen is het paard overgebracht naar het dierenhospitaal te Emmeloord.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 20.30 uur vond een winkeldiefstal plaats in een winkel aan de Bilgaardpassage. Een 22-jarige inwoner van Leeuwarden deed hiervan aangifte. Als verdachte werd aangehouden, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden, terzake diefstal van koffie.De man werd aangehouden door het personeel toen hij met de niet betaalde koffie de winkel wilde verlaten.

Kootstertille: aanrijding met gewonden
Dinsdag omstreeks 19.15 uur vond een aanrijding plaats op De Koaten nabij de kruising met de Alde Dyk. Een 49-jarige vrachtautobestuurder uit Jistrum kwam vanaf de Alde Dyk en reed De Koaten op en verleende geen voorrang aan een 47-jarige bestuurster uit Drachten die over De Koaten reed. De auto van de vrouw werd in de flank aangereden. Drie inzittenden, leeftijden onbekend en de bestuurster zelf, zijn voor onderzoek overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis te Drachten. De auto van de 47-jarige is total loss.

Leeuwarden: steekpartij
Dinsdag omstreeks 22.00 uur vond een steekpartij plaats in een pand op de Weaze. Een 18-jarige inwoner van Leeuwarden was in het pand. Op genoemd tijdstip kwam een 19-jarige inwoner van Drachten het pand binnen met een keukenmes in zijn hand. De 18-jarige trok hierop ook een mes om zich te kunnen verdedigen. Door de steekpartij werd de 18-jarige verwond aan zijn rechterhand. De 19-jarige verliet het pand en kon even later door de politie worden aangehouden op de Wirdumerdijk. Verdachte is overgebracht naar het politiebureau. De toedracht niet bekend.

Surhuisterveen: inbraak kantine sportvereniging In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in een sportkantine aan De Ketting. Men is binnengekomen door het inslaan van een ruit in de toegangsdeur. De hele kantine is doorzocht en alleen een koolzuurmeter is weggenomen.. Een 59-jarige inwoner van Surhuisterveen heeft hiervan aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal uit auto en aanhouding verdachten Dinsdag omstreeks 22.50 uur vond een diefstal uit een auto plaats op de Mr P.S. Gerbrandyweg. Een 26-jarige inwoner van Leeuwarden hoorde op een gegeven moment glasgerinkel en liep naar het balkon van de woning. Op dat moment zag hij een manspersoon uit zijn auto komen. Deze liep toen hard weg, samen met nog een man. Even later kon de politie op de Gebroeders Wierdastraat, naar aanleiding van het opgegeven signalement van de aangever, een 29- en 28-jarige inwoner van Leeuwarden aanhouden. De uit de auto gestolen autoradio en de sporttas waren nog in het bezit van de verdachten. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten.

Drachten: autobrand
Woensdag omstreeks 4.30 uur stond op de Stal een personenauto in brand. De brandweer is ter plaatse geweest, doch kon niet verkomen dat de gehele auto uitbrandde. De eigenaar van de auto is een 32-jarige inwoner van Drachten. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 04.10 uur werd op de Murkstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 455 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Leewarden: verdachte aangehouden
Woensdag omstreeks 02.15 uur kreeg de politie een melding, dat werd ingebroken in een pand aan de Sixmastraat. Ter plaatse gekomen werd een 41-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op de Sixmastraat. De verdachte had net daarvoor ingebroken. Hij had een printer en een adapter ontvreemd De verdachte is overgebracht naar het bureau.

Drachten: inbraak woning
Maandagochtend werd ingebroken in een woning aan de Walta. Men kwam binnen door een ruit aan de voorzijde van de woning te forceren. Er werd een stereo, een tv, en een decoder weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 37-jarige inwoner van Drachten.

Bureau Communicatie tel: 058 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie