Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstfoto voor Noorderbreedte van Smallingerland

Datum nieuwsfeit: 30-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Smallingerland
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Smallingerland

Kunstfoto voor Noorderbreedte van Smallingerland (30-1-02)

Vanuit het jubilerende tijdschrift Noorderbreedte is het initiatief ontstaan om een kunstcollectie samen te stellen door aankopen van derden te combineren in een drietal exposities in Groningen, Fryslân en Drenthe.

De kunstenaars zijn geselecteerd door een ter zake kundige commissie. Noorderbreedte vroeg gemeenten en grote bedrijven en instellingen te participeren in de collectie. De verschillende kunstwerken die zijn aangekocht gaan rouleren langs de diverse eigenaars ná exposities in de drie noordelijke provincies.

Voor Smallingerland was Rob Nypels een geschikte kandidaat. Hij heeft in 1991 voor het kantoor van Regon Milieuservice een foto-opdracht gehad (uitvergrote rozen in zeefdruk op zes emaille borden). In september j.l kreeg Nypels de Kunstprijs van het Bijbels Museum te Amsterdam met een drieluik.

De thematiek van het tijdschrift Noorderbreedte is het landschap in al z'n facetten. Op die manier heeft Nypels het Smallingerlandse landschap verwerkt in de kunstfoto-opdracht. De elementen natuur, landschap, historie, mens, dier en water zijn op een bijzondere manier verwerkt in de foto. Er is een indrukwekkend beeld ontstaan van 1 bij 3 meter. Na de exposities en de 'uitleenrondreis' zal het kunstwerk een plaats krijgen in de publieke ruimte van het gemeentehuis.

Het kunstwerk werd op 29 januari aangeboden aan wethouder van Pelt in de trouwzaal van het gemeentehuis (zie foto van de week).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie