Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 30-01-2002

Datum nieuwsfeit: 30-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-01-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.50 uur

Alcoholcontroles

NIEUWEGEIN -De politie heeft op dinsdag 29 januari op meerdere plaatsen alcoholcontroles gehouden.

Van 21.45 uur tot 22.15 uur werd op de Blokhoeve in Nieuwegein gecontroleerd. Geen van de vijftien bestuurders die moesten blazen had (teveel) gedronken.

Op de Hollandhaven en de Graaf Florisweg is van 23.30 uur tot 01.30 uur een controle gehouden. Twintig bestuurders moesten een blaastest afleggen. Ook hier bleek geen van hen (teveel) te hebben gedronken.

Inbraak mislukt en gelukt

VIANEN Op dinsdag 29 januari is gepoogd in te breken en daadwerkelijk ingebroken bij woningen aan Amaliastein.

In de loop van dinsdag deed de 55-jarige bewoner van een woning aan Amaliastein aangifte van poging tot inbraak in zijn woning. In de daaraan voorafgaande nacht had iemand getracht via de tuindeuren in de woning in te breken. De woning had echter het politiekeurmerk veilig wonen en was dus voorzien van zeer deugdelijk hang- en sluitwerk. Toen de inbreker dat kennelijk bemerkte, besloot hij een poging bij de buren te wagen. Daar had hij meer succes. Bij soortgelijke tuindeuren als bij de buren, alleen nu niet voorzien van deugdelijke beveiliging, lukte het de inbreker wel de deuren te openen. De 43-jarige bewoner deed op dinsdag aangifte van de inbraak. Uit de woning bleek een videorecorder te zijn weggenomen.

220 euro voor belediging

NIEUWEGEIN Op dinsdag 29 januari is een man voor belediging aangehouden.

Rond 13.00 uur controleerden politiemensen op de Spoorstede een 24-jarige automobilist uit Nieuwegein. Daar de man geen rij- en kentekenbewijs kon tonen, kreeg hij daarvoor een bekeuring. Hij werd daarop kwaad en schold een politieman uit. Hierop werd de verdachte aangehouden voor belediging en naar het politiebureau overgebracht.

In zijn verklaring bekende hij de politieman te hebben beledigd en daar spijt van te hebben. De man kreeg een bekeuring van 220,-.

Winkeldievegge aangehouden

HOUTEN Op dinsdag 29 januari werd een vrouw op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 16.30 uur zag een medewerker van een winkel aan het Onderdoor dat een vrouw serviesgoed van een stelling pakte, in een tas deed en de kassa passeerde zonder het serviesgoed af te rekenen. De vrouw, 37 jaar oud en afkomstig uit Houten, werd aangehouden.

Zij werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. De vrouw bekende het serviesgoed te hebben gestolen. Zij bleek nog niet eerder voor soortgelijke feiten te zijn aangehouden en kreeg een boete van 190,-.

Alcoholcontroles
IJSSELSTEIN De politie heeft op dinsdag 29 januari ook in IJsselstein op meerdere plaatsen alcoholcontroles gehouden.

De controles vonden tussen 18.00 en 22.00 uur plaats op de Utrechtseweg en op de Provincialeweg. Op de eerste locatie moesten 178 en op de tweede locatie 166 bestuurders een blaastest afleggen. Geen van de 344 bestuurders had (teveel) gedronken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie