Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Brede School Leiden-Noord

Datum nieuwsfeit: 30-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leiden

Start Brede School Leiden-Noord

Op woensdag 30 januari 2002 zullen de voorzitters van de schoolbesturen in Leiden Noord en de gemeente Leiden het officiële startsein geven voor de Brede School Leiden-Noord. Dit gebeurt door de ondertekening van de startverklaring door alle betrokkenen. Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats in buurthuis 't Spoortje, Bernhardkade 40 in Leiden. Aanvang 8.30 uur.
Ter gelegenheid van de start van de Brede School Leiden-Noord wordt bij de betrokken scholen en instellingen in Leiden-Noord voor alle medewerkers en kinderen gebak en koek bezorgd (tussen 9.00 en 10.00 uur).
De Brede School geeft kinderen de kans om zich beter te ontwikkelen. In de Brede School werken onderwijs, verschillende organisaties op het gebied van welzijn en zorg (zoals sociaal-cultureel werk en de openbare bibliotheek) en de gemeente nauw samen. Naast onderwijs biedt de Brede School bijvoorbeeld opvoedingsondersteuning, kinderopvang en sport- en culturele activiteiten. De samenwerkingsvormen die worden gekozen zijn afhankelijk van de vraag en behoefte in de wijk. Verder is het de bedoeling om in de Brede School ook gemeenschappelijke ruimten beschikbaar te krijgen, zodat de school in de wijk een extra functie kan krijgen. Onderwijs en instellingen zouden een dergelijke gemeenschappelijk ruimte voor allerlei activiteiten kunnen gebruiken. In september 2002 zullen de deelnemende scholen op hun huidige locaties starten met de eerste brede school activiteiten.

Programma
8.30 uur Welkom
8.35 uur Inleiding door onderwijswethouder Hans Buijing (Onderwijs) 8.45 uur Ondertekening startverklaring, aansluitend koffie met gebak 9.05 uur Persconferentie. Aanwezig zullen zijn: dhr. N. Ph. Geelkerken, voorzitter Protestants Christelijke Schoolvereniging
dhr. E.A. Vork, voorzitter Stichting Katholiek Onderwijs Leiden dhr. R.A.M. van der Sande, voorzitter Bureau Openbaar Onderwijs dhr. H. Buijing (Onderwijs)
9.25 uur Afsluiting

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie