Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 30-01-2002

Datum nieuwsfeit: 30-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-01-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 14.00 u) Woensdag, 30 januari 2002

District Kerkrade

Kerkrade; tasjesroof
Een 78-jarige vrouw uit Kerkrade is afgelopen dinsdagavond, omstreeks 19.45 uur beroofd van haar handtas. Het slachtoffer liep op een verbindingspad Elbereveldstraat-Heerlenersteenweg in Kerkrade toen zij plotseling werd belaagd door een onbekende jongeman die de handtas uit haar handen rukte en met de buit er vandoor rende. De tas is later in de buurt Jeruzalemhof teruggevonden. Ook de beurs welke zich in de tas bevond, is in de omgeving (Heerlenersteenweg), separaat van de tas teruggevonden (leeg). Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in. Daarbij is de politie dringend op zoek naar getuigen / mensen die iets hebben gezien of gehoord, of die mogelijk spullen in die omgeving hebben gevonden. Die kunnen contact opnemen met de Kerkraadse politie via telefoon 0900 8844.

Kerkrade/Landgraaf; hennepkwekerijen
Bij controle afgelopen dinsdag in een woning aan de Heiluststraat in Kerkrade trof de politie op zolder een hennepkwekerij aan met totaal zon 145 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals ondermeer groeilampen (9), transformatoren (9) en ventilatoren (2) inbeslaggenomen. Ingeschakelde medewerkers van Essent vermoedden dat met de electriciteitsmeter was gemanipuleerd en die sloten de stroomvoorziening af. De politie maakt proces-verbaal op. Bij controle afgelopen dinsdag in een loods op een perceel aan de Heihofweg in Landgraaf trof de politie een tweetal hennepkwekerijen aan met totaal bijna 1.100 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur inbeslaggenomen. Daarbij gaat het ondermeer om zon zestig groeilampen, vijftien ventilatoren en afzuiginstallaties. De politie stelt een nader onderzoek in, met name ook naar de identiteit van de loodsgebruiker/kweker.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie