Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Square Information Systems producten nu ook voor Oracle

Datum nieuwsfeit: 30-01-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

BIBIS Library Management System en OPAC nu ook voor Oracle

ROERMOND, 20020130
Square Information Systems BV te Roermond verstevigt haar voorsprong als leverancier van bibliotheek management systemen door haar succesvolle producten BIBIS LMS en BIBIS OPAC nu ook te kunnen leveren voor RDBMS omgevingen. Hiermee zet Square IS in op de open architectuur van RDBMS waar de bedrijven uit haar doelgroep vaak al voor gekozen hebben. Vooral de grote (potentiële) gebruikers van BIBIS geven nog al eens de voorkeur aan dit soort omgevingen omdat de organisatie zich daarop gestandaardiseerd heeft.

Dat Square IS toch al zoveel grote implementaties van BIBIS heeft is te danken aan de uitgebreide functionaliteit en kwaliteit van de software, de snelheid en betrouwbaarheid van de Providex native omgeving en natuurlijk de toegepaste Webtechnologie. (www.pvx.com) Met het vroegtijdig (sinds 1998) inzetten van enkel nog Webtechnologie voor BIBIS heeft Square IS technologisch de juiste weg ingeslagen hetgeen blijkt uit het succes van het product in Europa (>650 installaties).

Mede dankzij de bijzonder intelligente oplossingen die SAGE Inc. voor ODBC en OCI heeft toegevoegd aan Providex was Square IS eigenlijk bijzonder makkelijk in staat om nu alle RDBMS omgevingen te bedienen met een gateway op de standaard uitvoeringen van haar producten. Opvallend is daarbij dat de performance bijzonder goed is. (www.sage.com)

Met deze optie brengt Square IS het beste van twee werelden bij elkaar: enerzijds de WebTechnologie en functionaliteit van BIBIS en anderzijds de speciale betrouwbaarheid en de souplesse van de relationele database systemen.

Vanwege de hoge snelheid en de betrouwbaarheid van de Native Providex dataomgeving heeft Square er nooit behoefte aan gehad om te wisselen van dataomgeving. Dat is ook nu niet het geval. Het is geen wisseling maar een toevoeging. De gebruiker kan kiezen of deze wel of niet gebruik wil (blijven) maken van de hem vertrouwde Providex- of RDBMS omgeving.

BIBIS LMS en BIBIS OPAC maken deel uit van de BIBIS Intranet Portal waartoe ook REPRIS-Project, REPRIS-CV, CASIS en E-FINDER behoren. Deze producten worden ingezet in de Kennismanagement-omgeving van de Square IS relaties.

Square Information Systems BV is als software-leverancier gegroeid in de Library Management omgeving en heeft zich gespecialiseerd in Kennismanagement. Square IS vindt haar oorsprong in de Square Groep en is gevestigd in Roermond.

Bezoekadres: Marathonlaan 4, 6042 JN ROERMOND
Telefoon: +31 475-371240
Fax: +31 475-371259
Web url: www.SquareIS.com
E-mail: (info@SquareIS.com)
Square: www.Square.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie