Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start reconstructie Cuneraweg in Rhenen

Datum nieuwsfeit: 30-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Utrecht


Werkzaamheden vanaf 4 februari

Start reconstructie Cuneraweg, Rhenen

30-01-2002
De provincie Utrecht start op 4 februari 2002 met de reconstructie van de Cuneraweg, de provinciale weg N 233, in Rhenen. Doel is het verbeteren van de verkeersveiligheid. De reconstructie omvat het aanleggen van een parallelweg en de bouw van een rotonde en een fietstunnel bij de aansluiting Geertesteeg. Verwachting is dat het totale werk in april 2003 is afgerond.

Wat gaat er gebeuren?

* Het bestaande fietspad aan de oostzijde van de Cuneraweg wordt over een lengte van een kleine 3 kilometer vervangen door een parallelweg voor langzaam verkeer.

* Er komt een fietstunnel onder de Cuneraweg, nabij de Zuidelijke Meentsteeg.

* Er komt een rotonde bij de aansluiting van de Geertesteeg.
De werkzaamheden starten met de bouw van de tunnel. Gelijktijdig wordt begonnen met het kappen van bomen langs de Cuneraweg voor de aanleg van de parallelweg.

Omleidingsroutes

* Tijdens de bouw van de tunnel wordt het verkeer hier omheen geleid via een tijdelijke hulpweg.

* De Zuidelijke Meentsteeg krijgt een aansluiting op deze hulpweg.
* De aanleg van de rotonde gebeurt grotendeels buiten het verkeer. Ca. half september wordt de Geertesteeg echter enige weken afgesloten. Plaatselijk verkeer wordt dan omgeleid via de Bergweg.
* Tijdens de aansluiting van de bestaande Cuneraweg op de nieuwe rotonde, wordt het verkeer omgeleid via de provinciale wegen N 225 en N 416. Deze werkzaamheden vinden plaats tussen 19.00 en 06.00 uur.

Vertraging mogelijk
Tijdens de bouw van de tunnel zal een snelheidsbeperking van 30 km per uur worden ingesteld op de hulpweg. Ook kunnen er af en toe op sommige locaties tijdelijke verkeerslichten worden geplaatst.

Tijdelijke afsluiting zijwegen
Incidenteel worden er zijwegen afgesloten voor het doorgaande verkeer. De overlast voor aanwonenden wordt zoveel mogelijk beperkt.

Fietsverkeer

* Tijdens de bouw van de tunnel worden de fietsers aan de oostzijde om de tunnel geleid.

* Vanaf 4 februari worden de fietsers richting Veenendaal via de Geertesteeg en de Oude Veensegrindweg omgeleid. Dit wordt met tekstborden aangegeven.

* De overlast voor aanwonenden langs de Cuneraweg wordt zoveel mogelijk beperkt.

* Fietsers uit Veenendaal kunnen van het bestaande fietspad gebruik maken.

Informatie over de werkzaamheden
Voor nadere informatie over het werk kunt u contact opnemen met de heer Van der Kamp van de provincie, tel. (030) 258 33 26 of met de heer Van Bree, tel. (030) 258 39 67.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie