Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkiezing van de leden van de Gemeenteraad Alphen a/d Rijn

Datum nieuwsfeit: 30-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alphen aan den Rijn


Verkiezing van de leden van de Gemeenteraad

Stemmen bij volmacht en stemmen in een stembureau naar keuze van de kiezer

Stemmen bij volmacht
Mogelijkheden voor het stemmen bij volmacht:


1. Door invulling en ondertekening van het daartoe bestemde gedeelte aan de achterzijde van de oproepingskaart door volmachtgever en gemachtigde. De oproepingskaarten worden n de gemeente Alphen aan den Rijn zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 20 februari 2002 thuisbezorgd. Met deze aldus ingevulde en ondertekende oproepingskaart kan de gemachtigde voor de volmachtgever stemmen. Hierbij heeft men het Stadskantoor niet nodig. Er zijn aan deze regeling twee voorwaarden verbonden, te weten:

A gemachtigde moet een kiezer zijn uit hetzelfde stemdistrict als dat waartoe de volmachtgever behoort. Deze stemdistricten kunt u op de oproepingskaarten van de volmachtgever en de gemachtigde vergelijken en zijn bovendien op het Stadskantoor bekend; B de gemachtigde moet de stem van de volmachtgever tegelijk met zijn/haar eigen stem uitbrengen. Deze manier van stemmen van volmacht is niet aan termijn gebonden en kan zelfs op de verkiezingsdag nog geregeld worden.

2. Door invulling en ondertekening door volmachtgever en gemachtigde van een op ieder gemeentehuis kosteloos verkrijgbaar formulier voor het stemmen bij volmacht. Dit formulier dient na invulling en ondertekening uiterlijk op 20 februari 2002 op het Stadskantoor te worden ingeleverd of voor 20 februari 2002 te zijn ingestuurd. De volmacht kan worden gegeven aan iedere willekeurige kiezer binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. De gemachtigde krijgt voor de dag van de verkiezing een volmachtbewijs, waarmee hij/zij voor de volmachtgever kan gaan stemmen. De gemachtigde dient de stem van de volmachtgever tegelijk met zijn/haar eigen stem uit te brengen.

Stemmen in een stembureau naar keuze van de kiezer Degene die op de dag van de verkiezing niet in de buurt van zijn woning kan stemmen, kan op het Stadskantoor een kiezerspas aanvragen. Met deze kiezerspas kan hij/zij in ieder willekeurig stembureau binnen de gemeente Alphen aan den Rijn zijn/haar stem uitbrengen. Om van deze mogelijkheid gebruik te maken dient u te wachten tot uw oproepingskaart bij u thuis is bezorgd. Vervolgens dient u een op het Stadskantoor kosteloos verkrijgbaar formulier in te vullen en te ondertekenen en met de oproepingskaart in te leveren bij of op te sturen naar het Stadskantoor, afdeling Burgerzaken, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. De betreffende oproepingskaart wordt dan op het Stadskantoor omgezet in een kiezerspas. Vervolgens zal de kiezerspas u worden toegezonden. Wanneer u het formulier met de oproepingskaart wilt opsturen, dient u dit te doen voor 20 februari 2002. Wanneer u zelf naar het Stadskantoor komt, dient dit niet later dan 1 maart 2002 te geschieden.

Algemene opmerkingen


- Wanneer men de oproepingskaart op 20 februari 2002 nog niet heeft ontvangen of wanneer deze is zoekgeraakt, kan men vanaf die datum op het Stadskantoor of op de verkiezingsdag op het stembureau, een duplicaat-oproepingskaart afhalen of aanvragen. Hiervoor dient u een legitimatiebewijs mee te nemen.

- Van een eenmaal afgegeven kiezerspas of volmachtbewijs kan men nimmer een duplicaat krijgen. Heeft u deze verloren of is hij anderszins niet in uw bezit, dan kunt u beslist niet stemmen.
- Een gemachtigde bij beide regelingen voor het stemmen bij volmacht mag niet meer dan twee aanwijzingen als zodanig aannemen. Dus niet voor beide regelingen afzonderlijk twee aanwijzingen, doch in zijn totaliteit.

- Wanneer een volmachtgever een gemachtigde heeft aangewezen om voor hem te stemmen, mag hij zelf bij de betreffende verkiezing niet meer stemmen.

- Nadere inlichtingen over het vorenstaande of over de verkiezingen in het algemeen, zijn te verkrijgen op het Stadskantoor bij de afdeling Burgerzaken, geopend van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur, telefonisch: 481207.

Alphen aan den Rijn, 22 januari 2002
De Burgemeester van Alphen aan den Rijn,
N.P.M. Schoof

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 29 januari 2002 laatste wijziging

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie