Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NGN houdt Anti-Virus themadag met internationale topsprekers

Datum nieuwsfeit: 30-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NGN

NGN houdt Anti-Virus themadag met internationale topsprekers

PERSBERICHT

13 februari in De Reehorst te Ede

NGN houdt Anti-virus themadag met internationale topsprekers

Tiel, 30 januari 2002 - 'De virusproblematiek zal altijd blijven bestaan', zegt Righard Zwienenberg van anti-virus specialist Norman. Hij spreekt op 13 februari aanstaande op de Anti-virus themadag die gehouden wordt door de Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN). Op deze dag geven diverse internationale sprekers hun visie over de virus problematiek waarmee organisaties te maken hebben. De themadag wordt gehouden in De Reehorst te Ede en is zowel voor NGN leden als voor geïnteresseerde niet NGN leden toegankelijk.

Op de themadag gaat Righard Zwienenberg in op de gevolgen van Mass Mailers en op de mogelijke middelen om dit als organisatie tegen te gaan. Hierover zei hij al eens: 'Dit jaar zal de .NET in belangrijkheid toenemen. Immers, het heeft vele mogelijkheden en toepassingen. Door Microsoft was het als volkomen veilig aangekondigd. Inmiddels is het eerste virus dat .NET treft een feit: W32/Donut.A. Alhoewel dit virus zeer simpel is en slechts een 'proof of concept' blijkt dus ook deze omgeving niet veilig (genoeg).'

Tevens komt aan het woord Dr. Jan Hrushka, CEO van Sophos Anti-Virus. Hij vraagt zich af of de makers van virussen werkelijk zo slecht zijn: 'The typical virus writer is male, 14-26, and probably suffering from an absence of female company. Despite this their creations can bring down the networks of multinationals. It is time for the computer crime units around the world to co-ordinate their cybercrime intelligence and ensure suitable legislation is in place to punish offenders'.

Andere sprekers zijn deze dag: Marius van Oers van Network Associates International, NGN leden Paul Gomes en Peter Zwaan en Alex Shipp van MessageLabs.

Deelname aan deze dag bedraagt voor NGN leden 10 euro, voor niet NGN leden 75 euro (prijzen incl. BTW).
Een compleet overzicht van het programma kan men vinden op de website van de NGN (www.ngn.nl) hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden.

Over de Netwerk Gebruikersgroep Nederland
De Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) brengt sinds 1989 IT- en netwerkprofessionals met elkaar in contact en vormt een onafhankelijk platform waar de leden kennis kunnen opdoen en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. De NGN heeft zich hierdoor ontwikkeld tot een autoriteit op netwerkgebied. De NGN heeft ca. 4.000 leden en is één van de grootste professionele en onafhankelijke netwerkverenigingen ter wereld. Zij biedt haar leden onder meer de volgende diensten:
- Het jaarlijks NGN Netwerkcongres

- Het vakblad LanVision

- Up2date cd's met updates van netwerkprogrammatuur
- Een website (www.ngn.nl) met waardevolle discussierubrieken, software etc.

- Themadagen, lezingen en workshops

- Special Interest Groups

- Een nieuwsbrief welke twee maal per week per e-mail verschijnt
- Interessante aanbiedingen en kortingen voor leden
Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie