Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voor- en Vroegschoolse Educatie Zaanstad van start

Datum nieuwsfeit: 30-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zaanstad
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zaanstad

Banner_0900 nummer

Voor- en Vroegschoolse Educatie in Zaanstad gaat officieel van start

woensdag 23 januari 2002

Op woensdag 30 januari 2002 geeft wethouder van onderwijs André Drost het officiële startsein voor de Voor- en Vroegschoolse Educatie-projecten (VVE) in de gemeente Zaanstad. De projecten zijn bedoeld voor kinderen van twee tot vijf jaar die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Dankzij een intensieve samenwerking tussen peuterspeelzalen en het basisonderwijs vergroten kinderen door speciale lesmethodes spelenderwijs hun kennis en krijgt hun ontwikkeling op vele gebieden een enorme stimulans. Tijdens de bijeenkomst worden de lesmethodes gepresenteerd en laten de kinderen zelf zien wat ze doen op de peuterspeelzaal en op school.

Het doel van de VVE-projecten is te voorkomen dat kinderen grote (taal)achterstanden hebben als ze in groep 3 van de basisschool komen. Zo gaan kinderen van twee en drie jaar oud vier dagdelen naar de peuterspeelzaal in plaats twee. Door extra personele inzet hebben de leidsters en de leerkrachten meer tijd om met kinderen te praten en te spelen. Ook betrekken de scholen en peuterspeelzalen de ouders bij de ontwikkeling van hun kind en organiseren zij thema-ochtenden voor de ouders. Zowel de ouders als de leerkrachten zijn erg enthousiast over de (landelijk ontwikkelde) programmas. In Zaanstad doen twaalf peuterspeelzalen en scholen mee aan de VVE-projecten. De Stichting Onderwijsvoorrang Zaanstad (OVZ) is in samenwerking met de Stichting Welsaen coördinator en uitvoerder van de projecten.

De bijeenkomst op 30 januari is in Buurtcentrum De Rots, Gibraltar 1 in Zaandam en duurt van 12.30 tot 14.00 uur.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Ella Visser van de Stichting Welsaen, tel. (075) 659 09 09 of Joke Meijerink van de Stichting Onderwijsvoorrang Zaanstad, tel. (075) 670 47 98.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie