Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciale steun voor Gelders-Utrechtse amateurkunstenaars

Datum nieuwsfeit: 30-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Utrecht

Persbericht

PROVINCIALE STEUN VOOR GELDERS-UTRECHTSE AMATEURKUNSTENAARS

29-01-2002
Het Gelders-Utrechtse Cantatekoor kan met steun van de provin-cie Utrecht twee concerten uitvoeren. De uitvoeringen vinden plaats in maart en juni te Rhenen en worden begeleid door het Parnassus Ensemble. Het koor staat onder leiding van Harry Brasser.

De provinciale subsidie komt uit een speciaal fonds waarmee de provincie niet alleen koorgezelschappen maar amateurkunstenaars uit diverse disciplines op weg helpt bij uitvoeringen en bij-zondere concerten. Dit budget is eind 2001 aanzienlijk uitge-breid en bedraagt momenteel jaarlijks ruim 127.000,-

Concerten Gelders-Utrechts Cantatekoor
Het Cantatekoor voert o.a. de Mis in G-groot, D176, van Franz Schubert op (juni 2002). In maart a.s. staat op het programma de Cantate 150 van J.S. Bach. De provinciale subsidie voor deze uitvoeringen bedraagt ruim 650 euro. Dirigent Harry Brasser is tevens di-recteur van de muziekschool te Veenendaal en geeft niet al-leen leiding aan oratoriakoren in deze gemeente maar ook in Haarlem. Verder heeft hij een aantal nieuwjaarsconcerten gedirigeerd met het Amsterdams Kamerorkest.

Meer weten?
Wie meer wil weten over subsidiemogelijkheden bij de provincie Utrecht op het terrein van de amateurkunst kan terecht op onze website. Of breng eens een bezoek aan het Virtuele Huis voor de amateurkunst op www.kunsthuisutrecht.nl. Deze website die in november jl. is geopend is bedoeld als dé digitale ontmoetingsplaats voor amateurkunstenaars in de provincie Utrecht.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie