Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciale steun voor amateurkunst Utrecht

Datum nieuwsfeit: 30-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Utrecht

Persbericht

Adviescommissie provincie: "Bijzonder artistiek repertoire"

PROVINCIALE STEUN VOOR AMATEURKUNST IN BAARN

29-01-2002
Het Groot Nicolaaskoor uit Baarn heeft sinds haar oprichting in 1962 de traditie opgebouwd om jaarlijks op 4 mei een herdenkingsconcert te verzorgen. Het repertoire dat het koor dit jaar voorbereidt, valt bij de provincie Utrecht in bijzonder goede aarde. Het programma getuigt van een "bijzonder artistiek" niveau, vindt de provinciale adviescommissie amateurkunst. Reden voor de provincie om dit concert te sponsoren met een forse subsidiebijdrage van ruim 5100,-

Daarmee subsidieert de provincie ruim de helft van de totale kosten voor dit herdenkingsconcert. De bijdrage komt uit een speciaal fonds voor amateurkunst dat eind 2001 is uitgebreid. In het fonds is jaarlijks ruim 127.000,- beschikbaar. Met deze subsidiepot helpt de provincie overigens niet alleen interessante koren op weg, maar ook Utrechtse amateurkunstenaars uit andere disciplines, zoals dans, beeldende kunst of audiovisuele producties.

Programma herdenkingsconcert 2002
Voor het concert van dit jaar staan drie werken op het programma, die zelden of nooit in Baarn en omgeving worden vertoond. Het Groot Nicolaaskoor opent het concert met het klaaglied "Iay, que dolor" van de Spaanse componist Fr. Juan Cererols (1618-1676). Vervolgens wordt uitgevoerd het Requiem dat Henry Purcell in 1695 schreef bij de dood van Queen Mary uit Engeland. Het concert wordt afgesloten met het Stabat Mater van Franz Joseph Haydn (1732-1809). Stuk voor stuk toepasselijke composities die goed aansluiten als muzikale gedachtenissen aan de slachtoffers van oorlog en geweld. Als solisten aan dit programma zijn benaderd: Johanette Zomers (sopraan), Karin van der Poel (alt), Harry van Berne (tenor) en Bas Ramselaar (bas).

Meer weten?
Wie meer wil weten over subsidiemogelijkheden bij de provincie Utrecht op het terrein van de amateurkunst kan terecht op onze website. Of breng eens een bezoek aan het Virtuele Huis voor de amateurkunst op Kunsthuis Utrecht.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie