Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kosten uitbreiding EU lager dan Zalm beweert

Datum nieuwsfeit: 30-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten

CDA

Oostlander: kosten uitbreiding EU lager dan Zalm beweert (30 Jan 2002)

"Het voorstel van Commissaris Verheugen laat zien dat Minister Zalm aan stemmingmakerij doet door te dreigen de uitbreiding van de Europese Unie tegen te houden vanwege torenhoge kosten ... Uit de vandaag gepresenteerde notitie blijkt dat de kosten van de uitbreiding binnen het afgesproken plafond van de totale EU-begroting van 1,27% BBP blijft. De kosten van de uitbreiding worden geraamd op maximaal 0,14% BBP, een fractie dus van de totale begroting", aldus Europarlementariër Arie Oostlander in een eerste reactie.

Oostlander: "De opmerkingen van Minister Zalm zijn temeer gênant, omdat er een groot handelsoverschot is met Midden- en Oost Europese landen. Ook de Nederlandse investeringen in die landen laten een stijgende lijn zien. Kortom: de uitbreiding kost weinig en gezien de genoemde economische indicatoren verwacht men er veel winst te halen. Bladzijde 1 van 2

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie