Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boekje over vitaminen en mineralen in voeding

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Klik hier voor behr.nl

PERSBERICHT
31/01/2002

Voldoende vitaminen & mineralen in de lente en zomer?

Weet u wel zeker dat u het hele jaar door voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt? Onze levensstijl is zo veeleisend geworden, dat we niet altijd toekomen aan een goede maaltijd met dagelijks twee ons groenten en twee stuks fruit. Dat is misschien onverstandig, maar wel een realiteit die voedingssupplementen als aanvulling op de voeding rechtvaardigt. Dat geldt natuurlijk het hele jaar door- dus ook in de lente- en zomermaanden. Want al hebben deze seizoenen een gezond imago, ook in deze periode vraagt ons lichaam om iets extra's. Steeds meer wetenschappelijke studies tonen de gunstige invloed van vitaminen op onze gezondheid aan.

Al deze nuttige en leuke lente- en zomerweetjes zijn gebundeld in een boekje dat de consument vanaf 11 februari a.s. cadeau krijgt bij aankoop van een verpakking Centrum.

Zomers snel & makkelijk
In de zomer wordt vaak eerder voor makkelijk gekozen als het om eten gaat. Een frisse bak sla lijkt gezond, maar bevat over het algemeen minder vitaminen dan een winterse maaltijd. En tapas op het terras... heerlijk maar over het algemeen ook minder vitaminenrijk dan een maaltijd van aardappelen, groenten en vlees. Het goede zomerleven kan dus leiden tot tekorten die door een multivitamine als Centrum opgevangen kunnen worden.

Zonneklaar
Antioxidanten zijn `s zomers extra belangrijk omdat UV-straling de vorming van vrije radicalen versterkt. Een gevolg daarvan is bijvoorbeeld vroegtijdige huidveroudering. Om vrije radicalen te neutraliseren zijn antioxidanten nodig. Een goed antioxidantencomplex wordt gevormd door vitamine A, btacaroteen, vitamine C, E en de mineralen selenium en zink. Centrum bevat van al deze vitaminen en mineralen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid waardoor het lichaam beter bestand is tegen de negatieve gevolgen van de zon.

Let op mineralen
Enerzijds heeft het zomerseizoen een positief effect op onze mineralenhuishouding. Zeewater is immers rijk aan mineralen die zuiverend werken en een verzachtende invloed hebben op de huid. Anderzijds zorgen de hoge temperaturen en verhoogde transpiratie er voor dat het lichaam ook veel meer mineralen verliest. Daarom is een multivitamine zoals Centrum, waarin alle belangrijke mineralen zijn opgenomen, een verstandige aanvulling tijdens warme periodes.

Vakantieproblemen
Vreemd voedsel, grote warmte- en koudeverschillen door airconditioning, inspannende reizen en hitte kunnen zo hun weerslag hebben op de conditie van het lichaam. Door een gezond eetpatroon met veel vitaminen en mineralen kan het lichaam vakantieproblemen beter aan. Griep, diarree en oververmoeidheid zullen daardoor minder snel toeslaan. En mocht er toch een probleem de kop op steken dan kunnen multivitaminen helpen om aan te sterken.

Voorjaarsactie
Centrum is er in drie varianten: Centrum Junior, Centrum voor volwassenen en Centrum Select 50+. In de periode van 11 februari tot 9 maart 2002 krijgen consumenten bij aankoop van n van bovenstaande verpakkingen een gratis vitaminenboekje cadeau. Daarin zijn alle belangrijke wetenswaardigheden over vitaminen en mineralen helder beschreven. Met name wordt in dit boekje extra veel aandacht besteed aan het nut van vitaminen en mineralen in lente en zomer.

Prijs & verkrijgbaarheid
Centrum voor volwassenen is verkrijgbaar in een verpakking van 30 ( 5,85),
60 ( 10,20) en 100 tabletten ( 15,25). Centrum Junior speciaal voor kinderen
van 4 tot 12 jaar is er in een verpakking van 30 kauwtabletten voor 6,75. Centrum Select 50+ is verkrijgbaar in een verpakking van 30 en 60 tabletten voor respectievelijk 6,75 en 12,10. Alle Centrumproducten zijn verkrijgbaar bij de drogist.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie