Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Frysln wint WebWijzer Award

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Programmabureau Advies Overheid.nl
Zoek soortgelijke berichten

Programmabureau Advies Overheid.nl

Provincie Frysln wint WebWijzer Award

De site www.fryslan.nl is de beste overheidswebsite van 2001. Gisteren heeft minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) de Webwijzer Award 2001 voor beste overheidswebsite uitgereikt aan de heer Nijpels (Commissaris van de Koningin van de provincie Frysln).

De Webwijzer Award voor meest innovatieve website in 2001 is toegekend aan de website van de Tilburgse wethouder Jan Hamming. De Webwijzer Award voor beste startende overheidsorganisatie is gegaan naar de gemeente Wierden.

Frysln heeft de Webwijzer Award 2001 voor beste overheidswebsite ontvangen vanwege het lef die zij toont door op haar website alle plaatsen in de provincie waar milieu- en veiligheidsrisico's zijn in beeld te brengen met een zogenaamde risicokaart. Daarnaast is de algehele kwaliteit van de website een reden voor de prijs.

Deze Tilburgse wethouder is, volgens de jury, met zijn website pionier in het aangaan van digitale contacten met de burger. De Webwijzer Award voor beste startende overheidsorganisatie is gegaan naar de gemeente Wierden omdat zij met haar website laat zien dat ook een kleine gemeente in staat is om goede digitale dienstverlening aan te bieden. De Webwijzer Awards zijn toegekend door een onafhankelijke jury onder leiding van Marjet van Zuijlen.

De Webwijzer Award is een in 1998 ingestelde prijs van minister Van Boxtel om overheidsorganisaties te stimuleren aan de kwaliteit van hun website te werken. De prijs voor beste overheidssite bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een digitale trofee. Het geldbedrag moet worden besteed aan de winnende site.

De Awards zijn uitgereikt tijdens de conferentie 'De kunst van het verleiden'. Meer dan honderd overheidsorganisaties wisselden hier ideen uit over de vraag hoe het publiek kan worden verleid tot bezoek aan de digitale overheid en hoe deze overheid dat publiek als goed gastheer kan ontvangen.

De leden van de jury van de Webwijzer Award 2001 zijn:
· Marjet van Zuijlen (voorzitter), senior consultant bij Deloitte & Touche, Human Capital Group,

· Marja van Bijsterveldt, burgemeester Schipluiden, voorzitter CDA-vrouwenberaad

· Froukje Santing, voorzitter sectie Internet NVJ, ex-hoofdredacteur www.en.nl

· Jan van Cuilenburg, voorzitter van het commissariaat voor de media en hoogleraar communicatiewetenschap aan de UVA
· Tom Kok, directeur van de Internetonderneming Coolcapital en voorheen o.m. voorzitter van D66 en directie strategie bij Achmea
· Erik Hup, niet-stemgerechtigd secretaris van de jury, programma-manager Advies Overheid.nl.

www.ictu.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie