Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 31-01-2002

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-01-2002 Persberichten district Lekstroom,10.05 uur

Kop-staart aanrijding op A2

VIANEN Op woensdag 30 januari vond op de A2 een aanrijding tussen drie auto`s plaats. Een bestuurster liep licht letsel op.

Rond 17.35 uur reed een 76-jarige automobilist uit Tilburg over de A2 in de richting van Den Bosch. Bij hem in de auto zat een 69-jarige vrouw eveneens uit Tilburg. De Tilburger zag te laat dat een voor hem rijdende auto, die werd bestuurd door een 32-jarige man uit Den Bosch, remde. De Tilburger botste op deze auto, waardoor die weer op zijn voorligger werd gedrukt. Die auto werd bestuurd door een automobilist uit Zaltbommel.

De 69-jarige inzittende werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Zij liep door de aanrijding licht gezichtsletsel op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De drie auto`s moesten door een takelbedrijf worden weggesleept.

Bestuurders met teveel op

LOPIK / VIANEN In de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 januari zijn twee automobilisten voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 00.45 uur controleerden politiemensen op de Dorpstraat in Lopik een 49-jarige automobilist uit Lopik. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,10 promille (420 ug/l), ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Rond 01.45 uur zagen politiemensen een auto over de Stuartweg in Vianen rijden. Bij controle van de 29-jarige bestuurder uit Vianen bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau blies de man bij de ademanalyse 1,45 promille (575 ug/l), bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Jongen van GSM beroofd

NIEUWEGEIN Op woensdag 30 januari is een jongen onder bedreiging van een mes van zijn GSM beroofd.

Rond 14.15 uur fietste een 17-jarige jongen uit IJsselstein in het park vlakbij de tennisvereniging Oudegein. Voor hem liep een jongeman die vlak voordat hij hem wilde passeren zich omdraaide. De jongeman droeg een bivakmuts en bedreigde de fietser met een mes. Hij dwong hem zijn GSM af te staan en wilde ook zijn portemonnee hebben. Op dat moment naderde twee fietsers en ging de overvaller er te voet vandoor.

De verdachte wordt geschat op 18-19 jaar oud, 1.85 1.90 meter, krachtig postuur en had een vrij zware stem zonder een bepaald accent. Hij droeg een zwarte spijkerbroek en een zwart bomberjack.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie