Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen ontmoetingsplek voor jongeren bij WIC in Houten

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Digitale Gemeente Houten

Geen ontmoetingsplek voor jongeren bij WIC

donderdag 31 januari 2002 - Bron: Gemeente Houten

De geplande tijdelijke ontmoetingsplek voor jongeren nabij het Wooninformatie-centrum (WIC) aan het Onderdoor gaat niet door. Burgemeester en wethouders van Houten hebben hiertoe besloten nadat duidelijk werd dat bij omwonenden noch bij de beoogde gebruikers van de ontmoetingsplaats draagvlak voor de voorziening op deze locatie bestaat. Omdat bovendien de verstandhouding tussen de politie en de groep jongeren, die nu vaak op Het Rond vertoeven, aanmerkelijk is verbeterd, en zij beter op hun gedrag aanspreekbaar zijn, is de noodzaak voor een verwijsplek bij het WIC verdwenen. Inmiddels loopt een aanvraag voor een JongerenOntmoetingsPlaats in de omgeving van basisschool De Rank. De jongerengroep van Het Rond heeft aangegeven van deze JOP gebruik te willen en zullen maken.

Wethouder Richard Makkinga (jeugd- en jongerenwerk) wil op korte termijn het contact tussen de jongeren van Het Rond en omwonenden verbeteren. "Door elkaar te kennen, elkaars naam en telefoonnummer te hebben, bereik je dat men elkaar makkelijker op bepaalde zaken durft aan te spreken. En dat is nu precies wat wij hopen te bereiken."

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie