Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Katwijk start met preventieproject op basisscholen

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Katwijk
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Katwijk


* Gemeente Katwijk start met uniek preventieproject op basisscholen

* Kandidatenlijsten verkiezingen ter inzage op het gemeentehuis
Gemeente Katwijk start met uniek preventieproject op basisscholen

Katwijk, 23 januari 2002

Op 31 januari organiseert de gemeente Katwijk in zalencentrum Tripodia een unieke startbijeenkomst van een nieuw preventieproject voor de basisscholen. Het nieuwe preventieproject bestaat uit een geïntegreerd aanbod van diverse bestaande programma's. De doelstelling is om kinderen wat meer weerbaar te maken. De basis van het nieuwe project vormt het "Doe effe normaal" -programma van de politie waarin verschillende themalessen worden gegeven aan leerlingen van de basisschool. Dit gebeurt door een "vaste" politieman per school, de zgn. adoptieagent. Zo is er een les over verslaving en een racismeles, waarbij de AnneFrankkrant een centrale plaats heeft. Daarnaast hebben de lokale huisartsen een rol in "Dokter voor de klas" .

Uniek
Het unieke aan dit project is dat in Katwijk alle twintig basisscholen meedoen. Ook richt het zich, in tegenstelling tot andere projecten, op leerlingen vanaf groep 6. Het project, ook wel "Kleine Paraplu" genoemd, is samengesteld door een werkgroep "preventieprojecten basisscholen". In deze werkgroep zitten, naast de gemeente Katwijk, twee directeuren van basisscholen en vertegenwoordigers van de GGD, bureau Halt, lokaal platform verslavingszorg en de politie. Er was vanuit de basisscholen een duidelijke behoefte aan een eenduidig aanbod van de vele preventieprojecten die er zijn. Door middel van een enquête heeft de werkgroep geïnventariseerd welke projecten de scholen het meest aanspraken. Met dit geïntegreerde aanbod hoopt de werkgroep de basisscholen van dienst te zijn.

Een feestelijke start
Voor de feestelijke startbijeenkomst op 31 januari in zalencentrum Tripodia zijn alle scholen vertegenwoordigd door vijf leerlingen van groep 6. Na het welkomstwoord van burgemeester J. Wienen kunnen de kinderen diverse stands bezoeken. Deze stands zijn verzorgd door verschillende deelnemende organisaties zoals HALT, GGD en politie. De middag eindigt om 15.10 uur met een gezamenlijke feestelijke afsluiting. De informatiestands blijven echter tot 17.30 staan voor andere belangstellenden.


---

Kandidatenlijsten verkiezingen ter inzage op gemeentehuis

Katwijk, 23 januari 2002

Met ingang van 22 januari liggen de kandidatenlijsten van de politieke partijen voor de komende verkiezingen ter inzage in het gemeentehuis.

Op donderdag 24 januari om 16:00 uur zal de nummering voor nieuwe partijen plaatsvinden. Deze nummering geschiedt door loting en zal plaatsvinden in de burgerzaal van het Katwijkse gemeentehuis.

U bent van harte uitgenodigd bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie