Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Medisch Nieuws Jaarcongres 2002 in Musis Sacrum Arnhem

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht
15 oktober 2001

Medisch Nieuws Jaarcongres 2002
Donderdag 31 januari 2002 Musis Sacrum Arnhem

De juiste hulpmiddelen op het juiste moment op de juiste plaats In de praktijk blijkt nogal eens dat nieuwe hulpmiddelen op de ziekenhuisafdeling niet optimaal ingezet worden. Iedereen kent de problematiek van apparatuur die al snel ongebruikt in een hoek belandt, hulpmiddelen die niet te steriliseren zijn of accessoires op monitors die veel meer functies hebben dan in de praktijk ooit worden benut. Communicatie kan deze problemen voorkomen en bijdragen tot een meer efficiënte besteding van het krappe zorgbudget. Leveranciers en ziekenhuizen hebben elkaar hard nodig. De aanbieders van medische hulpmiddelen en de gebruikers ervan in de ziekenhuizen vervullen een gezamenlijke taak. Zij moeten ervoor zorgen dat de juiste hulpmiddelen op het juiste moment op de juiste plaats zijn. De praktijk bewijst dat dit niet altijd lukt.

De knelpunten en oplossingen
Tijdens het Medisch Nieuws Jaarcongres komen de prijsaspecten, de logistiek en de gebruiksaspecten van medische hulpmiddelen aan de orde. In de parallelsessies worden bezoekers nader geïnformeerd over knelpunten en oplossingen rondom negen productgroepen. Het uitwisselen van kennis, ervaring en informatie met collega's en leveranciers staat centraal met aandacht voor de nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast is er veel ruimte voor discussie en informeel overleg. Dit congres brengt aanbieders en gebruikers van medische hulpmiddelen bij elkaar. Het volledige programma van het Medisch Nieuws Jaarcongres vindt u op: www.medisch-nieuws.nl

Medisch Nieuws Award
Aan het eind van de dag ontvangt één van de ruim zeshonderd bedrijven die op de Nederlandse markt actief zijn de onderscheiding 'Beste leverancier van het jaar'. De gebruikers van medische hulpmiddelen bepalen de genomineerden. Een deskundige jury bepaalt de uiteindelijke winnaar van de Medisch Nieuws Award. Deze Award zal worden uitgereikt door Rob Oudkerk, Tweede Kamerlid PvdA.

Voor wie is dit congres bedoeld?
Iedereen die te maken heeft met de aanschaf of het gebruik van medische hulpmiddelen; hoofden OK, hoofden CSA, hoofden inkoop, hoofden IC, instrumentatietechnici en ziekenhuishygiënisten.

Wilt u deelnemen aan dit congres?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique Morel, Elsevier bedrijfsinformatie bv, telefoon: (0314) 34 95 08.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie