Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huwelijk van schoolkinderen in gemeentehuis Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Nieuwegein

Huwelijk van schoolkinderen in gemeentehuis Nieuwegein

Mandy Klein Sprokkelhorst (12) en Leroy Hazeleger (11) gaan trouwen. Op donderdag 31 januari komen ze in vol ornaat, onder politie-escorte en compleet met bruidsmeisjes naar het gemeentehuis in Nieuwegein, waar ze om 13.15 uur in de trouwzaal door de ambtenaar van de burgerlijke stand in de echt worden verbonden.

Het nephuwelijk is onderdeel van een bezoek dat vijf schoolklassen van de Lucasschool uit Nieuwegein volgende week brengen aan het gemeentehuis. Vanwege het aanstaande huwelijk van Willem-Alexander en Maxima willen ze vooral alles weten over trouwen.

De kinderen gaan daarom aan het begin van hun bezoek eerst naar de afdeling Burgerzaken waar een medewerker hen vertelt wat er allemaal nodig is om te kunnen trouwen. Vervolgens gaan ze naar de trouwzaal. Van iedere groep zijn een jongen en een meisje uitverkoren met elkaar in het huwelijk te treden. Ze mogen op de trouwstoelen zitten, krijgen een toespraak van de ambtenaar van de burgerlijke stand en schuiven elkaar uiteindelijk de ring om de vinger. Het getrouwde stel krijgt een trouwboekje en de bruid ook een bruidsboeketje, dat ze geheel volgens de traditie over haar hoofd de zaal in zal gooien.

Na het huwelijk nemen de schoolklassen nog even een kijkje in de raadzaal waarover medewerkers van de gemeente ook het een en ander zullen vertellen. Ook krijgen ze op hun eigen verzoek de ambtsketting van de burgemeester te zien.


---

Invoerdatum 25-1-2002

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie