Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 31-01-2002

Datum nieuwsfeit: 31-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-01-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.00 u) Donderdag, 31 januari 2002

District Maastricht

Maastricht; bloedproef
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 03.45 uur vond op de Cabergerweg in Maastricht een aanrijding plaats. Een 52-jarige bestuurder van een bestelbus uit Maastricht botste met zijn bestelbus tegen een verkeerslicht en een verkeerspaal. Bij die botsing sloeg de bestelbus omver en kwam op een zijkant terecht. De Maastrichtse bestuurder raakte daarbij gewond (aard/ernst letsel nog onbekend) en werd overgebracht naar het Academisch ziekenhuis waar hij werd opgenomen. Omdat de politie de Maastrichtenaar ervan verdenkt onder invloed zijn voertuig te hebben bestuurd, heeft de politie een bloedproef van hem afgenomen. Daarnaast vorderde de politie het rijbewijs van hem in. De beschadigde bestelbus werd afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; winkeldief
Personeel van een winkel aan de Spilstraat in Maastricht betrapte afgelopen woensdagmiddag een 40-jarige man uit Maastricht bij diefstal van enkele truien (ter waarde van ruim 127 Euro) waarmee hij zonder te betalen de winkel was uitgelopen. Het personeel ging hem achterna en hield hem op straat op waarna hij aan de gewaarschuwde politie werd overgedragen. Daar vielen prompt ook nog een aantal videobanden uit zijn jas die bij een winkel aan de Grote Staat waren gestolen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; verdovende middelen
Bij controle afgelopen woensdagavond in een woning aan de Caesarhof in Maastricht vonden de agenten van de afdeling Verdovende middelen van de Maastrichtse politie verdovende middelen, ongeveer vier gram cocaine en 33 vermoedelijk XTC-tabletten (moet nog nader worden onderzocht), drie vuistvuurwapens (waarvan nog precies moet worden onderzocht om wat het precies gaat) en een handgranaat (wordt eveneens nog nader onderzocht). Alle in de woning aangetroffen verdovende middelen en wapens werden inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in terzake de in de woning aangetroffen / aangehouden bewoner en een in de woning aangetroffen / aangehouden andere Maastrichtenaar (45). De politie die aanwijzingen had dat in de woning werd gehandeld in verdovende middelen, alsook vanwege aanhoudende overlastklachten van buurtbewoners, ging woensdagavond dan ook controleren. De politie stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie